Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други

Спират плановия прием, плановата дейност и свижданията в областта

  17.01.2022 17:08
Спират плановия прием, плановата дейност и свижданията в областта

От днес се преустановяват плановият прием, плановата дейност и свижданията в лечебните заведения на територията й със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция. Това стана ясно след заседание на Областния кризисен щаб за борба с ковид-19.

Заместник областният управител Станислав Николов откри заседанието, което бе свикано с цел да се обсъди завишената заболеваемост от SARS-Cov-2, както и резултата от съвместните проверки за спазване на противоепидемичните мерки и хода на ваксинационната кампания. На срещата присъстваха заместник директорът на РЗИ – Велико Търново д-р Красимира Петрова, директорът на ОДМВР-Велико Търново старши комисар Димитър Машов, началникът на РУО – Велико Търново Розалия Личева и директорът на Дирекция „Инспекция по труда - Велико Търново“ Невена Стефанова.

От РЗИ представиха актуална справка за заболеваемостта. По последни данни са заети 55.10% от леглата за лечение на болни с коронавирусна инфекция и 61.11% от интензивните легла.

Припомняме, че за периода 03.01.2021 г. – 16.01.2022 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 535,44 на 100 хил. души население. През последното денонощие в областта са диагностицирани 32 нови случаи на COVID-19.

263 са леглата в болниците в област Велико Търново за ковид болни. От тях 245 са за неусложнени случаи, а 18 са за интензивни грижи. От лечебниците в областния център, Горна Оряховица и Свищов са заявили готовност са увеличаване на леглата с още 20 и повече при необходимост, сред които педиатрични и интензивни.

Три случая на щама Омикрон са установени в региона на пациенти от 30 до 60 години. Те се лекуват в домашни условия. Продължава наблюдаването и контролът за заболеваемостта в учебните заведения, където при необходимост паралелки се карантинират.

 


Ключови думи
коронавирус
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати