Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Спорт

„Етър” стартира подготовката с трима нови

  10.01.2022 16:02
„Етър” стартира подготовката с трима нови

“Виолетовите” стартираха зимната си подготовка за пролетния полусезон във Втора лига, в който ще гонят завръщане в професионалния футбол. В 14:00 ч. треньорският щаб изведе футболистите на стадион “Ивайло” за първа тренировка. Три нови имена започнаха занимания с отбора – офанзивният халф Цветомир Тодоров, като за последно бе в “Бдин”, централният защитник от “Левски” Георги Александров и дошлият на проби халф Кирил Киров от “Беласица”, също юноша на “Левски”.

Първите две седмици етърци ще тренират в домашни условия, а от 24 януари заминават на десетдневен лагер в Благоевград, като има предвидени два или три стадиона в района за заниманията. От 5 февруари тимът се завръща отново във Велико Търново в третия етап от подготовката, изцяло насочен към първия официален мач у дома срещу “Септември” (Симитли) на 19 февруари.

Напусналите са Николас Фемия и Мартин Петков, а в “Етър” продължават да чакат решение за Ромеш Ивей, който е готов да остане в тима и през пролетния полусезон, но е от страна извън Европейския съюз. “Дал съм на играчите програми и ако са ги спазвали, трябва да са в някаква кондиция. Очаквам до седмица-две да ги вкараме във форма. Напуснаха двама-трима основни футболисти, но ще направим всичко възможно “Етър” да е между първите три отбора в класирането. Целта е напълно постижима”, коментира Веселин Великов. Отборът ще тренира в Дебелец, а ако падне сняг – и на изкуствения терен “Трифон Иванов”.

Договор за година и половина подписа централният защитник от “Левски” Георги Александров. “Имаше вариант да дойде тук още преди 6 месеца, но тогава исках да се докажа пред новия треньор. С помощта на Цанко Цветанов, който се свърза с президента на “Етър”, сега промяната стана. Дошъл съм да дам максимума от себе си и да помогна на отбора да влезе в елита. Виждам, че има добър колектив с опитни футболисти. “Етър” заслужава да играе в Първа лига”, коментира Георги Александров.

Вече са уточнени и условията с опитния халф Цветомир Тодоров, който се завръща в тима. “Радостен съм, че се завръщам, чувствам се като у дома си. С повечето футболисти съм играл заедно. Надявам се с общи усилия да върнем отбора там, където му е мястото”, заяви Цветомир Тодоров./ www.etarvt.bg


Ключови думи
Етър подготовка
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати