Петък, 30 Сеп 2022
            
Други Павликени

Отрядът на Павликени е номиниран за „Доброволно формирование на 2021 г.“

  18.12.2021 09:02
Отрядът на Павликени е номиниран за „Доброволно формирование на 2021 г.“

Доброволците от отряда към Община Павликени са номинирани в тазгодишното издание на конкурса „Доброволно формирование“, организиран от Националната асоциация на доброволците в България. Престижното отличие павликенчани си оспорват със свои колеги от Велинград, Панагюрище, Пловдив и др.

По традиция жури ще определи победителите в категориите „Личност на 2021 г.“ и „Доброволно формирование на 2021г.“ Третата и най-специална награда е тази на публиката.

Всеки може да подкрепи доброволния отряд от Павликени до 24.00 часа на 10.01.2022 г. на сайта на асоциацията.

Всеки глас има значение, нека засвидетелстваме своята признателност към доброволците, които неуморно се бориха със стихиите през изминалата година, призовават организаторите.

Доброволно формирование 4501 за помощ при спасителни и издирвателни операции, потушаването на пожари, извършване на неотложни аварийно-възстановителни работи и оказване на първа помощ на пострадалите в Павликени е създадено през 2017 г. от кмета по решение на Общинския съвет. В началото в състава на формированието влизат 14 доброволци, които преминаха основен курс за обучение на доброволци, проведен от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Павликени, както и курс за оказване на първа помощ към БЧК.

Доброволното формирование осъществява самостоятелни действия и/или действия, подпомагащи основните съставни части на Единната спасителна система. През 2021 г. доброволците се включиха в гасенето на пожар в близост до жилищни сгради в Павликени, съдействаха за създаване на организацията на общинския пазар и за спазването на противоепидемичните мерки, редовно участват в кастренето на клони и премахването на сухи дървета.

 


Ключови думи
Доброволно формирование 2021 Павликени
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати