Петък, 18 Мар 2022
            
Горна Оряховица Общество

Коледари от ДГ „Щастливо детство“ наричаха за здраве в Горна Оряховица

  16.12.2021 14:52
Коледари от ДГ „Щастливо детство“ наричаха за здраве в Горна Оряховица

А какво е Коледа без коледари?

„Събрали се отбор юнаци, де рано ранили , де късно къснили.

Тъмни нощи преминали, мътни реки прегазили,

в господарска къща дошли песни коледарски да пеят“

 

С тези думи облечените празнично малки коледари от ДГ „Щастливо детство“, накичени с китки  калпаци, а в ръцете с „шарени тояги“, днес имаха дълг да изпълняват!

Пътят им започна с посещение в Дневния център за хора с увреждания. С тежки коледарски песни и наричания пожелаха здраве и благополучие на г-жа Токмакчиева - Директор на дома, нейните  служителите и потребители.

Бяха щедро дарувани, но най-големият дар за децата беше радостта и удовлоствието, изписани на лицата на домакините, а удовлетворението беше взаимно! Като светлина в сивия, студен, зимен ден, добрите думи на момчетата, коледарското наричане,  песента–благозвучна и така дълбока, вдъхват надежда и запалват искрата на коледния дух.

Пътят ги отведе и в спортна зала „Никола Петров“, посрещнати радушно от Директора на ОП “МДСИП“ инж. Петя Богданова и целия й екип. „Стопаните на къщата“ спазиха  обичая и дариха водача на групата и неговата дружина с дарове богати и пребогати, а момците изрекоха коледарска благословия за здраве и берекет!

Малките коледари подариха картичики, изработени от децата в детската градина и техните родители и ръчно направени украси за елха.

Децата имаха възможността да влязат в залата по борба, бокс и колективни спортове, да поздравят и спортни деятели в нашия град.  Запознаха се със спорта тенис на маса , който им беше представен от  председателя и треньор в клуба – Мадлен Ангелова.

Желанието на малките-големи коледари е лошото зад гърба да остане, следващата година да е по-добра!

„Колкото звезди по небето, толкоз здраве в тази къща!“

А думата на коледар е силна, щом със сърце е изречена!

Да бъде!


Ключови думи
коледари ДГ "Щастливо детство"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати