Сряда, 29 Дек 2021
            
Горна Оряховица Общество

Детска градина „Щастливо детство" в Горна Оряховица - традиция и иновации в грижите за нашите деца

  03.05.2021 07:55
Детска градина „Щастливо детство\

Със своята повече от 45-годишна традиция във възпитанието и отглеждането на малките горнооряховчета от 2- до 7-годишна възраст, Детска градина „Щастливо детство” е едно от утвърдените детски заведения в града.
Разположена сред зеленината и уюта на просторния двор, сградата на детската градина беше основно реновирана през 2015-2016 г. и отговаря на всички съвременни изисквания за отглеждане и обучение на подрастващите. В двора на детското заведение са обособени  площадки за всяка група, както и спортно игрище. Всяка група разполага с обособени многофункционални помещения за игра и обучение, разполагащи с необходимите пособия за многостранно развитие на уменията и способностите на децата. Сградата разполага и с вътрешен басейн, чийто евентуален ремонт ще предостави на децата изключителна възможност за обучение и развитие.
Но макар материалната база да е много важно и необходимо условие за дейността на всяко детско заведение, то тя не би била от особена полза без да бъде запълнена със съдържание. А именно сърцето и душата на нашата детска градина са екипът от отдадени и мотивирани професионалисти, които ежедневно полагат грижи за децата ни. В детската градина като педагогически и непедагогически персонал работят висококвалифицирани специалисти, отдадени на своята професия. В ежедневните си грижи за възпитанието и обучението на децата те се стремят да прилагат както традиционни и утвърдени педагогически похвати, така и иновативни методики, отговарящи на актуалните тенденции в обучителния процес. Ежедневно  „отборът“ на детската градина полага най-добрите грижи за поверените им малчугани с единствената цел престоят им в градината да бъде незабравимо преживяване.
През месец април 2021 г. детска градина "Щастливо детство" се включи в инициативата, свързана с избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта през 2021 г. В поредица от няколко дни децата взеха участие в различни спортни прояви - упражнения по йога, демонстрация по таекуондо, народни танци, тренировка по детска зумба, занимание по баскетбол, презентации на основни спортове, които се практикуват в града.           
Екипът на детската градина се придържа към разбирането, че колкото е важно обучението на децата в класните стаи, толкова е необходимо и стимулирането им към физическа активност и спорт.
ДГ „Щастливо детство“ отбеляза и „Денят на земята“ с рисунки и изложба и модно дефиле на модели от отпадъчни материали, изработени от децата и техните родители.
„Седмица на книгата“ е поредната инициатива, чрез която учителите разпалват в своите малки възпитаници любов и интерес към  книгата. А тя безспорно е ключ към успеха и път за развитие и  както всички знаем - магията е там, между редовете!
Гости бяха  поетесата Таня Мезева, която заплени със своите творби и направи безценен подарък – стихосбирката си „Цветни усмивки“,  и библиотекарката Таня Куюмджиева, която чете приказки в гр. “Буратино“ и представи своята професия.
Изложбата на детски рисунки „Приказна пътечка“ на гр. „Слънчо“  потопи всички присъстващи във вълшебния приказен  свят. Децата от гр. „Мики Маус“  поднесоха съвременен прочит на класическата приказка „Ленивата мома“ , а гр . „Мечо Пух“ получиха книжки от поредицата „Аз се уча да чета“, като голяма част от тях вече могат сами да прочетат и показаха това в по-малките групи. Имаше и ученици - Елица Йосифова и Георги Иванов, които също четоха в група.
Инициативите са безбройни с единствената цел да провокираме  интерес в децата към различни сфери от живота – изкуство, спорт, традиции, природа.
В детска градина „Щастливо детство" успешно се преплитат както утвърдените в годините традиции, така и най-актуалните и иновативни подходи в отглеждането и възпитанието на подрастващите.
В лицето на изключително добре подготвените и мотивирани специалисти, децата получават ежедневни грижи и внимание на най-високо ниво.
Сайт на детската градина: http://shtastlivo.com


Ключови думи
ДГ "Щастливо детство"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати