Понеделник, 16 Май 2022
            
Горна Оряховица Общество

Ново дарение от нидерландската организация SMHO пристигна за МБАЛ „Св. Ив. Рилски“ и за социалните услуги в Горнооряховско

  14.12.2021 13:48
Ново дарение от нидерландската организация SMHO пристигна за МБАЛ „Св. Ив. Рилски“ и за социалните услуги в Горнооряховско

Ново дарение от нидерландската организация SMHO „Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа“ пристигна в Горна Оряховица за МБАЛ „Св. Ив. Рилски“ и за социалните услуги в общината. Дарението идва само два месеца след срещата на представители на организацията с директорите на социалните услуги. През октомври нидерландците от SMHO бяха на посещение в Горна Оряховица и присъстваха на откриването на обновеното детско отделение.
Дарението, което пристигна днес в Болницата включва постелъчно и спално бельо, специализирани мебели, уреди за рехабилитация, инвалидни колички, хигиенни материали, дезинфектанти и др. Те ще бъдат разпределени за здравното заведение и социалните услуги, според заявените им нужди.
Нидерландската организация SMHO „Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа“ от 2019 г. са сред редовните дарители на МБАЛ „Св. Иван Рилски“.
Първото направено за Горнооряховската болница дарение бе линейка. Във времето назад SMHO е дарявала и апаратура, легла, спално бельо и др.
Заради доброто сътрудничество и благотворителна дейност, през 2020 г. организацията бе отличена с Наградата на Община Горна Оряховица за принос в социалната сфера.


Ключови думи
SMHO дарение МБАЛ "Св. Иван Рилски"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати