Вторник, 18 Яну 2022
            
Велико Търново Други

Тържествено запалиха светлините на коледната елха в СУ „Емилиян Станев“

  03.12.2021 09:15
Тържествено запалиха светлините на коледната елха в СУ „Емилиян Станев“

Тържествено запалиха светлините на коледната елха в СУ „Емилиян Станев“. Ръководството на най-голямата гимназия в областта организира такова тържество за първи път и в него се включиха най-малките възпитаници на училището. Малчуганите аплодираха бурно грейването на елхата и след това дълго танцуваха под звуците на най-популярните коледни песни.

Третокласничката Йоана Тодорова откри празника в СУ „Емилиян Станев“ и поздрави всички със стихотворението „Коледна нощ“. А след нея тържеството продължи с изпълнения на най-прочутия детски духов оркестър н България – „Джуниър бенд“.

„Децата имаха нужда да се отпуснат и да се позабавляват след тези три напрегнати седмици, които имаха, откакто са се върнали в училище. Те преживяха и дългото стоене вкъщи, и скоростното обучение за работа в платформата „Тиймс“, и стреса около тестването, затова решихме, че ще им подарим тази вечер, за да им вдигнем настроението и самоувереността. Надявам се и те, и родителите им, които ги чакаха, за да ги заведат вкъщи, да са се прибрали с повече настроение“, коментира зам. директорът на гимназията Антоанета Палангурска, на която се падна честта да запали коледните светлини във фоайето на училището.


Ключови думи
СУ Емилиян Станев коледна елха