Вторник, 22 Фев 2022
            
Други Свищов

СУ „Николай Катранов“ е с нова площадка за обучение по безопасност на движението по пътищата

  23.11.2021 10:07
СУ „Николай Катранов“ е с нова площадка за обучение по безопасност на движението по пътищата

Нова открита площадка за интерактивно обучение по безопасност на движението по пътищата радва учениците и учителите на СУ „Николай Катранов“ в Свищов. Съоръжението е изградено в източната част от двора на училището, до централния вход.

Финансирането на проекта е от Национална програма на МОН „Осигуряване на съвременна образователна среда“, Модул „Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата“, като училището участва и със собствени средства.

Площадката е с размери 11 на 6 метра, в нея има пътни знаци, подходяща маркировка, обособени са няколко кръстовища.  В центъра за монтирани и занимателни игри за малките ученици. В рамките на проекта са закупени още вътрешна подвижна площадка за обучение по БДП, светофар, пътни знаци, велосипед с предпазна каска, програмируем учебен робот, сигнални жилетки, конуси, табла за обучение и др.

Закупеното оборудване ще се ползва за обучението по БДП за редовните учебни занятия и заниманията по интереси. Благодарение на осигурените материали, занятията за учениците ще бъдат по-интересни и пълноценни, като ще допринесат за по-качествен учебен процес, основан на принципа „учене чрез преживяване“. Първите открити уроци вече започнаха под ръководството на председателя на училищната комисия по БДП Христо Христов.


Ключови думи
СУ "Николай Катранов" безопасност на движението по пътищата
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати