Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други

Изграждат многофункционални спортни площадки в СУ „Николай Катранов“ в Свищов

  29.04.2020 10:52
Изграждат многофункционални спортни площадки в СУ „Николай Катранов“ в Свищов

В Свищов стартираха дейностите по изграждане на две спортни мултифункционални площадки в едно от средните училища в града. Проектното предложение „Изграждане на многофункционална спортна площадка в двора на СУ „Николай Катранов“ в град Свищов“, е ориентиран към Мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура“ и се реализира от Община Свищов чрез Министерството на труда и социалната политика по Проект „Красива България“.
Проектът е на обща стойност 210 000 лева, а заложените дейности предвиждат обособяване на игрище за минифутбол и мултифункционално игрище за баскетбол – с нови баскетболни стойки и табла с рингове с мрежи, което ще може да се използва и като игрище за волейбол. В проекта е предвидена и подмяна на съществуващата настилка с акрилна спортна настилка с висока пластичност и устойчивост на износване, подходяща за интензивни тренировки и спортни дейности.
Спортната площадка ще бъде оградена с ограда. Ще се изгради площадково осветление чрез монтаж на Led прожектори, като е предвиден и ремонт на трибуните, плюс доставка и монтаж на седалки за тях.
Проектното предложение е своеобразно продължение на политиката на общинското ръководство, насочена към подобряване материалната база на училищата и в подкрепа на спорта и спортните постижения на подрастващите.


Ключови думи
СУ "Николай Катранов"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати