Вторник, 17 Май 2022
            
Велико Търново Други

ВТУ започна реализирането на първата от инициативите, включени в Националния форум „Предизвикателствата пред образованието и младите педагози на ХХI век“

  12.11.2021 09:39
ВТУ започна реализирането на първата от инициативите, включени в Националния форум „Предизвикателствата пред образованието и младите педагози на ХХI век“

Великотърновският университет чрез Департамента за продължаващо образование и квалификация на педагогически специалисти (ДЕПОКПС) започна реализирането на първата от инициативите, включени в шестото издание на Националния форум „Предизвикателствата пред образованието и младите педагози на ХХI век“.

Виртуалната свързаност осигури възможността в продължение на три дни 29 млади педагози от различни образователни институции в страната да представят изследвания, фокусирани върху професионалната реакция спрямо обучението от разстояние в електронна среда. Форумът е резултат на институционалното взаимодействие между Великотърновския университет и РУО-Велико Търново и реализиран по НП „Квалификация“ с подкрепата на МОН.

Пространството за споделяне на добри практики от младите педагози започва по инициатива на ръководството на ОУ „Бачо Киро“, Велико Търново. Необходимостта и успешността на форума се доказва от факта, че за трета поредна година той е включен в НП „Квалификация“.

Научното жури в състав: проф. д-р Радослав Радев, проф. дпн Антония Кръстева, проф. дн Мариана Гърмидолова, проф. д-р Даринка Гълъбова, проф. д-р Даниела Йорданова, доц. д-р Виолета Георгиева, доц. д-р Петя Събева и доц. д-р Светослав Стефанов оцени представянето на младите педагогически специалисти в електронна среда, чрез виртуални събития в Microsoft Teams. Изследванията впечатлиха с аргументирана позиция и креативни решения на педагогически и дидактически проблеми, възникнали при обучението от дистанция, както и с тяхното атрактивно представяне.

Индивидуалните и екипните участия са насочени към предизвикателствата на дистанционното обучение в контекста на комуникационните ограничения, възможностите за ефективно интегриране на дигиталните инструменти, както в учебния процес, така и в извънкласните дейности, кибертормоза, работата с деца със специални образователни потребности в дигитална среда.

Предстои научната редакция и публикуването на изследванията на младите педагози в извънреден тематичен брой на научно-методическото списание „Образование и квалификация“, издание на Департамента за продължаващо образование и квалификация на педагогически специалисти към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.


Ключови думи
ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати