Събота, 01 Oct 2022
            
Велико Търново Общество

В търновско село започна кампания в подкрепа на семейство, загубило дома си при пожар

  08.11.2021 09:49
В търновско село започна кампания в подкрепа на семейство, загубило дома си при пожар

Кампания в подкрепа на семейство, чийто дом изгоря вечерта на 6 ноември, тече във великотърновското село Плаково. За поредното изпитание в живота на Иван и Пенка разказа тяхната близка Искра Боева.

Снощи къщата на мои роднини в с. Плаково изгоря до основи, като това беше единственият им дом. Изгоряло е всичко, както и личните им документи. Пенка и Иван са пенсионери,  като той е с ТЕЛК 100%, на легло, а тя работи допълнително в местната кравеферма, споделя Боева. В момента е предоставена друга къща от човек от селото, в която има повече удобства. След предоставянето на телевизорче и пералня от хората в коментарите (апелът на Искра Боева стигна до много хора чрез публикация във Фейсбук – б. а.), Иван и Пенка ще имат нужда от хранителни продукти и финансова помощ, допълва тя.

Призовавам всички хора с добри сърца да помогнат, с каквото могат - имат нужда от дрехи и обувки за него 3XL, 48 номер, а за нея L, 39 номер обувки; завивки, чаршафи, отоплителен уред, малко телевизорче, бойлер, пералня, хладилник, голямо легло, хранителни продукти. Имат нужда от финансова подкрепа, но засега банкова сметка не може да бъде предоставена, тъй като първо трябва да бъдат възстановени личните им документи. Сложени са дарителски кутии в двата магазина в селото, така че ако желаете, можете да дарите там. Оставям номер за връзка с Пенка – 0886112325, казва още Искра Боева./ сн. Фейсбук - Искра Боева


Ключови думи
Плаково пожар
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати