Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Темида

Условна присъда за пътно произшествие със загинал на разклона за с. Янтра

  21.10.2021 16:19
Условна присъда за пътно произшествие със загинал на разклона за с. Янтра

Наказание от година и половина с 3-годишен изпитатетелн срок, считано от влизането на присъдата в сила,  наложи Окръжният съд във Велико Търново на участник в произшествие, при което загина 18-годишен моторист. Инцидентът стана на 10 март 2018 г. на пътя между Долна Оряховица и Драганово в района на разклона за с. Янтра.

Съдът призна подсъдимия Ивайло Л. П. от Горна Оряховица за виновен в това, че при управление на „Фолксваген Пасат“ нарушил правилата за движение, като предприел маневра да завие наляво за навлизане в път за с. Янтра, която е свързана с навлизане изцяло в съседна пътна лента, без да пропусне пътното превозно средство, което се движи по нея – мотоциклет „Хонда“, управляван от Йордан Ю. Й., без да се убеди, че няма да създаде опасност за него и не извършил маневрата, съобразявайки се с неговото положение, посока и скорост на движение, вследствие на което предизвикал настъпването на пътнотранспортно произшествие с мотоциклет „Хонда“ и по непредпазливост причинил съчетана тежка телесна повреда на 18-годишния Йордан. Мотористът бе настанен за лечение във Великотърновската болница с фрактури на ребра, открита рана на ходилото и контузии на главата, с опасност за живота. Младежът почина на 30 април 2018 г.

Съдът лиши Ивайло Л. П. от право да управлява МПС за срок от шест месеца, считано от влизане на присъдата в сила. А присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Велико Търново.


Ключови думи
ПТП Драганово Долна Оряховица с. Янтра
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати