Вторник, 18 Яну 2022
            
Горна Оряховица Общество

Откриха обновеното Детско отделение в Болницата в Горна Оряховица

  19.10.2021 13:16
Откриха обновеното Детско отделение в Болницата в Горна Оряховица

Обновеното Детско отделение бе открито днес в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица. При поредния етап от реновирането на сградата на Болницата е извършен ремонт на покрива на централното крило, както и довършителни интериорни работи в Детското отделение, свързани с отстраняване последиците от уврежданията на покривната конструкция.

Церемонията по откриването бе проведена днес, в деня на св. Иван Рилски и Ден на българския лекар. На нея присъстваха кметът инж. Добромир Добрев и заместниците му инж. Деница Коева и Григор Минков, председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов и др. Специални гости бяха партньорите от нидерландската организация SMHO „Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа“, които са сред редовните дарители на лечебното заведение. Организацията от години подкрепя социални и здравни заведения в държави като Полша, Румъния, Молдова, Украйна и България. От дълги години тя подпомага варненска болница, а от 2019 г. - и Болницата в Горна Оряховица.

За мен е удоволствие да открия поредното реновирано отделение в нашата Болница. Изказвам специални благодарности на Община Горна Оряховица в лицето на кмета инж. Добромир Добрев, заради който ремонтът на покривната конструкция, заедно с отделенията под нея, дава възможност екипът да работи, а нашите малки пациенти да бъдат лекувани в по-добри условия. Благодаря и на нашите дарители и приятели от Нидерландия, благодарение на които бяха обновени леглата в болничните стаи в Детско отделение, сподели управителят на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ д-р Иван Иванов.

Честитя празника на всички лекари и медицински сестри. В тези трудни времена Вашият труд е важен за всички нас, пожелавам Ви да сте здрави и въпреки трудностите, професионализмът Ви винаги да съпътства пациентите. Болницата е основен приоритет за Община Горна Оряховица – нейното модернизиране и издигане. Продължаваме да рабоим за това. Тази година например беше купен рентгенов апарат от висок клас. Благодаря на дарителите от Нидерландия за солидарността с нашата Болница. Продължаваме с инвестиционната програма за МБАЛ. В момента разработваме проект – Общината и МБАЛ „Св. Иван Рилски“, за модернизиране на Интензивното отделение, каза и кметът инж. Добромир Добрев, пожелавайки светъл празник на екипа на Болницата и на всички български лекари.

Благодарности за поканата да присъстват на церемонията изказаха и от SMHO „Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа“. Организацията съществува от 30 г.

Първото направено за Горнооряховската болница дарение бе линейка, с което всъщност се слага началото на съвместната дейност. Във времето назад SMHO е дарявала и апаратура, легла, а всички доброволци са щастливи да разберат, че предоставеното се използва и че има резултат от усилията им.

Работите по покрива се състоят в подмяна на дефектирали дървени елементи, направа на многослойно покривно покритие, тенекеджийски работи за отводнителната система, монтаж на система за снегозадържане. Покривното покритие е решено с паро-, топло- и хидроизолация, нова дъсчена и летвена обшивка, нови керемиди.

Детското отделение е освежено, като болничните стаи и помещения са пребоядисани. Премахнати са следите от течове и мухъл по стени и тавани. Монтирани са нови витрини и прозорци, направен е окачен таван в коридора.

Общата стойност на строително-ремонтните работи за обекта са близо 700 хил. лв. Средствата са осигурени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Изпълнител на обекта е ДЗЗД “Инфраструктура 2020“ – гр. София.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Детско отделение Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати