Петък, 26 Nov 2021
            
Велико Търново Други

Млада майка благодари на екипа на Детското отделение във Велико Търново

  24.08.2021 11:55
Млада майка благодари на екипа на Детското отделение във Велико Търново

Огромните си благодарности към екипа на Детското отделение и МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново изказва млада майка от София. Това жената прави с благодарствено писмо, което публикуваме без редакторска намеса:

„Здравейте МОБАЛ Д-Р Стефан Черкезов,

Искам да ви напиша това писмо, във връзка с престоя ми във вашето детско отделение.

Аз и дъщеря ми (бебе на 6 месеца) бяхме приети в педиатричното отделение във вторник, след преглед в спешния кабинет на болницата. Към 04:00ч. сутринта, мисля, че д-р Василева от спешното прегледа детето, пусна и кръвни изследвания, обясни ни внимателно каква е ситуацията и понеже ние живеем в София(сега си бяхме на село с детето на чист въздух - до гр.Елена), бащата на детето се чудеше дали да не пътуваме до София, защото вече имаме един прием там в болница. На 40 дни дъщеря ми беше приета, пак по спешност, в Пирогов... дълга история. Но... Това което искам да ви разкажа е, че когато решихме да останем при вас - това беше най-доброто решение което можеше да вземем. Д-р Василева изключително внимателно взе ковид теста от детето и ни изпрати и на снимка на гръден кош на детето. Мъжът ми имаше съмнения относно условията в отделението... но веднага щом ни пуснаха в детското отделения всички съмнения за мен изчезнаха.

Беше 5 или 6 сутринта. Попитах дали има самостоятална стая, стресът ми беше достатъчен, за да съм само с едно болно бебе в стая. Имаше свободна даже 1ва ВИП стая - която, моите адмирации към вас, изглежда прекрасно. Още от посрещането ни в отделението се усети атмосфера на спокойствие в персонала. Сестрите - макар и работили цяла нощ, изключително внимателно подходиха и към мен и към Сирма и взеха кръв и урина по възможно най-нетравматичен за детето начин.

Лекарите които минаваха на визитации с цялото си търпение ми даваха пълна инфорнация за състоянието на детето, винаги влизаха с усмивка в стаята. А извинете, но в точно тези моменти, всяка майка има нужда от спокойствие и разбиране (и поне една усмивка). Всички сестри бяха винаги насреща. Дори и през малките часове на нощта, екипа на смяна беше там. Няма да ви давам примери и да сравнявам с други болници в страната, защото не е коректно! А и един екип не прави цялостно името на болницата, но това което вие имате в Педиатричното си отделение като екипи от специалисти, лекари, сестри, санитари... пазете го!!! Просто съм възхитена от вашата болница и от целия екип на детското отделение.

В тези тежки времена на криза, Ковид, болести, зарази... тези хора с цялата всеотдайност на света са посветили себе си и живота си на една кауза! Каузата да спасят нашето бъдеще. Най-малките, нежни и невинни същества. Това което те преживяват ежедневно е подвиг. В 03:00ч. сутринта постъпваше пак по спешност майка с детенцето си, което беше изпило някакъв препарат. Плачът на това дете, аз може би никога няма да мога да го забравя! Не може с лека ръка да осъдим родителите, на което и да е дете, за небрежност или нехайство... тези неща се случват всеки ден. Но вашият колектив в Педиатричното отделение реагира винаги по възможно най-добрия начин, без значение от ден, час, пол, етнос и т.н.

Това са хората не на 1-ва линия... а на Нулевата линия, борещи се всеки ден за нашите невръстни деца. И всички бонбони, сокове и кафета на света да изкупя и да им ги занеса, пак ще е малко.

Последно ви споменавам, че вашата самостоятелна стая изглежда много по-добре от стаята която имах в Пирогов (но това вече да си остане само за ваша лична информация моля Ви!).

Благодаря от сърце и душа на всеки един Лекар, Сестра, Санитар и най-вече Човек с главно Ч които бяха до нас в отделението! Аз и бебе Сирма получихме най-човечното и добро отношение при вас. Не само съм приятно изненадана... аз съм благодарна на Бог, че тези всички хора са останали в България и то точно във Велико Търново (мой много любим град), за да даряват надежда, усмивки и живот.

Дълбок поклон пред труда Ви!

С най-голямо уважение,

Стефани Вачева“

 


Ключови думи
Детско отделение МОБАЛ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати