Четвъртък, 13 Яну 2022
            
Горна Оряховица Общество

Световна звезда отправи предизвикателство към акробат от Горна Оряховица

  12.10.2021 17:34
Световна звезда отправи предизвикателство към акробат от Горна Оряховица

Пред истинско предизвикателство за духа и тялото е изправен Мартин Николов от Горна Оряховица. Мартин, който заедно с брат си Данаил вече имат десетки отличия от състезания по акробатика и дават заявка за трайно място в елита на този спорт, има по-малко от месец, за да отработи фигурата опорна везна и да съумява да я задържа поне 5 секунди. Направи ли го, Мартин ще спечели облог със световната звезда на акробатиката и еквилибристиката Енчо Керязов.

Именно Керязов „хвърли ръкавицата“ на Мартин при днешната им среща в Горна Оряховица.

Гостуването на Енчо Керязов в града е във връзка с престижното отличие, което Горна Оряховица носи през 2021 г. – Европейски град на спорта.

Легендата Керязов е още един спортист от световна величина, който се включва в поредицата от мотивационни срещи с млади хора. Срещите са по идея на момчетата и момичетата от Горнооряховския младежки парламент, с които Община Горна Оряховица си партнира в реализирането на спортния календар. В поредицата вече са се включвали световният рекордьор по плуване Цанко Цанков, волейболистът Любо Ганев, боксьорът Свилен Русинов... Днешното гостуване на Керязов стана със съдействието на народния представител в 45-то и 46-то Народно събрание Димитър Николов.

Впечатлен от залата по акробатика остана Енчо Керязов. Там той разговаря с надеждите на този спорт, които тренират под наставничеството на Йорданка Кочева в „Джим Денс“ и Николай Михайлов в „Акро Нова“. Личен ангажимент попречи на Кочева да присъства, но на място бе селекционерът на националните ни отбори Драгомир Драганов. Драганов също не скри задоволството си от условията, които са създадени за младите спортисти в Горна Оряховица.

Но не само от залата по акробатика бе впечатлен Керязов. Зам.-кметът с ресор „Икономическо развитие, спорт и международни връзки“ Стефчо Алипиев, шефката на ОП „Спортни имоти и прояви“ инж. Петя Богданова и Димитър Николов му показаха цялата Спортна зала „Никола Петров“.

В резултат Керязов заключи, че спортната инфраструктура може да се равнява на спортната инфраструктура дори в по-големи населени места и в общини с по-голям бюджет.

Енчо Керязов гостува и в Община Горна Оряховица, където бе посрещнат от кмета инж. Добромир Добрев и заместниците му, от секретаря на Общината инж. Клавдия Ганчева. На място, разбира се, бяха и от Младежкия парламент, които използваха възможността да разговарят със спортист от този ранг за цената на успеха, за сладостите и трудностите на професионалния спорт и как той определя живота на един отдаден човек.

Благодаря на Енчо Керязов, че точно днес, в Деня на българската община, гостува в Горна Оряховица. Удовлетворен съм, че през шестте години, в които бях част от местната власт – 4 като съветник и 2 като председател на Общинския съвет, с кмета инж. Добрев създадохме симбиоза по отношение на спорта и младежките дейности. Успех за нас е оценката, която ни дава легенда като Енчо Керязов, но още по-голям успех е, че толкова млади хора са ангажирани в спортните школи в града ни, коментира Димитър Николов. И треньорите ни са на световна величина, допълни инж. Добрев.

Не съм бил в Горна Оряховица повече от 20 г., сподели Енчо Керязов. Приятно е да влезеш в една от най-добрите зали по акробатика в страната. Имате късмет, че за спорта тук се полагат толкова много усилия. От там насетне във ваши ръце е да върнете славата на българската акробатика, каза още Керязов, и покани горнооряховски акробати да гостуват в Ямбол, чийто заместник-кмет е, да представят красотата на този спорт и да накарат младите хора там да мечтаят и да работят по същия начин, както в Горна Оряховица.

Всичко е във вашите ръце. Можете да искате да станете световни шампиони, но ако лежите с пуканки пред телевизора, докато някъде някой друг тренира, и то по 8 часа дневно, няма да стане. Разчитайте първо на себе си, апелира Енчо Керязов.

А срещата с Мартин Николов е определена за 6 ноември в Сливен. Пак там ще стане ясно дали към облога ще има своеобразен бонус за Мартин, обещан му от Драгомир Драганов.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Енчо Керязов Данаил и Мартин Николови акробатика
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати