Събота, 01 Oct 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалният „Локомотив“ отстъпи на шампиона „Шумен-61“

  09.10.2021 17:28
Хандбалният „Локомотив“ отстъпи на шампиона „Шумен-61“

В Арена „Шумен“ се проведе дербито от IV кръг на елитната републиканска хандбална група между отборите на „Локомотив“ (Горна Оряховица) и „Шумен-61“. На практика двата отбора си разделиха по едно полувреме. В началото домакините бяха по-активни и поведоха в резултата. Контролираха положението на терена и поддържаха комфортна преднина от три-четири гола. До края запазиха инициативата и се прибраха на почивката при резултат 14:10.

Втората част започна с размяна на голове. Постепенно „железничарите” вдигнаха оборотите и до средата на полувремето стопиха разликата до два гола 19:17. В следващите пет минути последва изравняването на резултата 22:22 и ново начало на мача. След пропуск на домакините „локомотивци“ поведоха в 57-та минута за 24:25. В оставащото време шуменци възстановиха равенството, което се запази на таблото при 25:25, 26:26 и 27:27, тридесет секунди преди края. Последното разиграване за домакините завърши с гол във вратата на гостите за крайното 28:27.

Следващата седмица „Локомотив“ гостува на „Левски“ в отложен мач от I кръг.

„Получи се много динамичен и здрав мач. Точно такива двубои ще вдигнат нивото на родния хандбал. Загубихме достойно от шампиона на България. Шампионата е в своето начало, тепърва предстоят още много мачове. Продължаваме да работим и следваме нашия четиригодишен план. Ще се стремим преди плейофната фаза да сме в четворката и да се намесим в борбата за медалите“, заяви Йордан Димитров – ст. треньор на „железничарите“.

„Локомотив”: Георги Маринов, Стефан Димитров, Исмет Хаджиев, Любослав Димитров, Владислав Йоргов, Тодор Калчев, Петър Николов, Емилиян Синигеров, Николай Генов, Станислав Добрев, Димитър Георгиев, Георги Стоянов, Георги Кръстев, Божидар Симеонов, Иван Петков.

 


Ключови думи
хандбал Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати