Понеделник, 03 Яну 2022
            
Горна Оряховица Други

ПГЕЕ „Ломоносов” посрещна партньори от четири европейски страни по проект на „Еразъм+”

  03.10.2021 09:26
ПГЕЕ „Ломоносов” посрещна партньори от четири европейски страни по проект на „Еразъм+”

На 28 и 29 септември 2021 г. в конферентната зала на хотел „ТЕРРА“ в Горна Оряховица се проведе работна среща по проект с номер: 2019-1-ES01-KA202-065610 „Transversal  Skills  Activation  for VET Mobility  experiences“ („Активиране на напречни умения за опит в мобилността на ПОО“). Гости на срещата бяха партньорите по проекта от Малага, Испания - координатори на проекта, от Рим и Болоня, Италия, от Атина, Гърция, Кипър, както и от Българската стопанска камара, София, България. 

Домакин на срещата беше екипът по проекта,  състоящ се от учители и ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“. Гостите бяха приятно изненадани от посрещането по стара българска традиция с питка и мед. Директорът инж. Милена Димитрова поднесе подаръци, свързани с нашето училище и региона, лакомства,  дарени от фирма "Ден и нощ", също така и продукт, запазена марка на нашия град - суджук "Горнооряховски суджук", и много други дребни подаръци. Ученици от 10. и 11. клас на ПГЕЕ „Ломоносов” от специалностите „Компютърна техника и технологии“, „Приложно програмиране и Промишлена електроника“ представиха презентация, свързана с участието на групата от ПГЕЕ в мобилност по проекта в красивия испански град Малага. Показаха различни моменти от 15-те работни дни, в които приложиха на практика придобитите знания по професията в ПГЕЕ „Ломоносов” и придобиха нови умения. Запознаха присъстващите и с постигнатите от тях резултати.  Интересни и вълнуващи са спомените им, свързани с моментите на срещи с испанската култура, изкуство, традиции, история, с хората .

На срещата особено пълноценни бяха дебатите, отзивите и предложенията, свързани с Интелектуалните резултати по проекта IO2, IO3, IO4, от страна на  Tribeka. Координаторът обсъди разпространението и предложенията, които са свързани с  подобряването на качествения контрол на обучението за учителските педагогически възможности за стимулиране на развитието на ученическите меки умения. Подложи на дискусия резултатите от тестове, оценяващи програмата за обучение на учители Разгледани бяха и проблеми около изграждането на работни карти, отнасящи се към работата по меките умения на учениците, изграждането на софтуерно приложение и методологията за оценяване на развитието на меките умения на учениците. Важна за по-нататъшната дейност по проекта се оказа и техническата дискусия, отнасяща се към методологията на оценяване на меките умения на учениците. Giulia Scavone – координатор на проекта, предложи решение за следващи стъпки и дейности. Обсъди с екипа по-нататъшните действия по разпространението на интелектуалните резултати, а предложението от_Elidea и RNDO бе свързана с изграждането на видео съдържание според психологичния модел на Луис.

На срещата се отчетоха високите резултати и ефективността от двегодишната работа на екипа по проекта. Както напомня името на проекта, Skills Act 4 VET има амбицията да прекрои начина на краткосрочна мобилност в опит, което позволява на учениците от ПОО да се възползват максимално от своята мобилност за обучение и опит в чужбина чрез придобиване на по-дълбоко лично съзнание и разбиране за собствените си напречни умения.

Снимки и текст: Екип на ПГЕЕ „Ломоносов”


Ключови думи
ПГЕЕ "Ломоносов" Еразъм+
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати