Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други

Заболяемостта от коронавирус в областта отново доближава 400 на 100 хил. души

  29.09.2021 11:33
Заболяемостта от коронавирус в областта отново доближава 400 на 100 хил. души

392,7 на 100 хил. души е заболяемостта от коронавирус в област Велико Търново за периода 15 – 28 септември. Областта продължава да е в червената зона съгласно Националния план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2.

През последното денонощие в област Велико Търново са диагностицирани 88 нови случаи на COVID-19. Зазарата е установена при ученик от 4 клас в СУ „Емилиян Станев“ и ученик от 11 клас в ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико Търново; ученик от 6 клас в ОУ „П. Р. Славейков“ в с. Церова кория; ученик от 9 клас в СУ „Георги Измирлиев“ и дете в ДГ „Бодра смяна“ (филиал на ДГ „Първи юни“) в Горна Оряховица. Под карантина са поставени контактни лица и са разпоредени противоепидемични мерки (почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в училищата и детката градина, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на карантината и др.).

По данни на Информационната система за борба срещу COVID-19, през последното денонощие са регистрирани петима починали от област Велико Търново – две жени и трима мъже. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на близките на починалите.

На 2 октомври (събота) 2021 г. от 9:00 ч. до 13:00 ч. в гр. Велико Търново (Самоводска чаршия, в Хлебната къща) ще работи временният имунизационен пункт, в който всички желаещи могат да се имунизират с ваксините Comirnaty (на Pfizer/BioNTech) и Janssen, по избор.


Ключови думи
коронавирус
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати