Сряда, 22 Дек 2021
            
Горна Оряховица Общество

Ученици на СУ „Вичо Грънчаров” станаха регулировчици в дните за безопасност на пътя

  20.09.2021 10:52
Ученици на СУ „Вичо Грънчаров” станаха регулировчици в дните за безопасност на пътя

Седмокласници на СУ „Вичо Грънчаров” и служители на горнооряховската „Пътна полиция” регулираха движението покрай училище в междучасията тази сутрин. Акцията е част от кампания на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL, която цели поне в един ден да няма загинали при пътни инциденти. Второто издание на „Дни на безопасност на ROADPOL” се провежда заедно с Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември. Посланието на кампанията е „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!”.

Учениците на СУ „Вичо Грънчаров” се включват за втора година в инициативата, заставайки до пътните полицаи на пешеходната пътека пред училище. Тази година в ролята на регулировчици влизат учениците от 7 „а” и 7 „б”, а координатор на проекта е учителят по физическо възпитание Еленка Йотова. Младите регулировчици ще бъдат на улицата на 20 и 21 септември.

Тази година към инициативата се присъединява и Клубът към Младежкия червен кръст на училището, ръководен от Даниела Кенарева. Те ще раздават стикери на водачите на автомобили, които информират за кампанията за безопасност.

В България кампанията се провежда под патронажа на министъра на вътрешните работи, а главен координатор е Главна дирекция „Национална полиция”. 21 септември е обявен за Ден без загинали на пътя.


Ключови думи
СУ "Вичо Грънчаров" безопасност на пътя регулировчици
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати