Петък, 30 Сеп 2022
            
Велико Търново Светски

9 групи излизат на сцената на „Миндя рок фест“

  24.08.2021 13:31
9 групи излизат на сцената на „Миндя рок фест“

9 групи ще забият на сцената на тазгодишното издание на „Миндя рок фест“. Фестивалът е най-големият безплатен извънстоличен за рок и блус и ще се проведе за 13-ти път. Датите са 27 и 28 август.

Миналата година фестивалът бе онлайн заради ограничителните мерки, тази година ще бъде наживо, но при стриктно спазване на предписанията на здравните власти, посочи идеологът на феста – политологът проф. Евгений Дайнов. Неговото убеждение е, че хората, които идват на фестивала, са разумни и ще се отнесат отговорно към ситуацията и мерките, които ще бъдат въведени.

Община Велико Търново ще предостави дезинфектанти и предпазни средства. Очаква се в двете вечери на площада в село Миндя да бъде разкрит и ваксинационен пункт, каза Дайнов и уточни, че всички организатори са ваксинирани, както и по-голямата част от музикантите.

За първи път в програмата ще участват групите "Бобо, Тошо и Табаков" и The Cool School, които са създадени от възпитаници и преподаватели в Нов български университет.
Сред участниците в първата фестивална вечер са Rock'n'Roll Train, The Drivers, COTTON PICKERS и Blues Traffic.
В събота на сцената ще излязат "Летците" и формацията "Магистри", а по традиция Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд ще закрият фестивала заедно с хора на децата от публиката.
Извън фестивалната програма ще има работилница за лампи, както и изложба на пластики и картини от дърво, каза Станимир Габровски, председател на Фондация "Миндя рок фест". Обособени са зони за палатки и за каравани./ сн. архив RegNews


Ключови думи
Миндя рок фест Евгений Дайнов Станимир Габровски
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати