Сряда, 28 Сеп 2022
            
Светски

Хедлайнерите на „Миндя Рок Фест“ се събират за десетото му издание (програма)

  21.08.2018 13:26
Хедлайнерите на „Миндя Рок Фест“ се събират за десетото му издание (програма)

Блус и рок фестивал, наложил се с нептовторимата си атмосфера, качествена музика и международно участие, празнува десетата си годишнина. И тази година „Миндя Рок Фест“ ще привлече хиляди почитатели, които вярват, че рокът и блусът като музика на свободата могат да обединят хората без значение от техния етнос, произход и статус. По традиция те ще си дадат среща във великотърновското село Миндя, което вече се пълни с гости от цялата страна.
Тази година в двата дни на феста своите авторски парчета ще забият хедлайнерите през годините – Васко Кръпката и „Подуене блус бенд“, Милена Славова, „Blues Traffic“ и сърбите от „Cotton Pickers“.
За съжаление няма да могат да дойдат имена като „Силует“, Максим Горанов, който се оказа, че вече няма група. А тази сутрин разбрахме, че Ивайло Крайчовски вече го няма сред нас, каза лицето на „Миндя Рок Фест“ – политологът проф. Евгений Дайнов.


За първи път тазгодишният победител от „Гласът на Бългаиря“ Ния, заедно със сценичиня си партньор Явор, ще изязат на сцената на феста. Останалите изпълнители за юбилея на „Миндя Рок Фест“ са „Delta Roosters“, „Рестарт“, „Асамбленд“ и групата на проф. Дайнов „Магистри“. Официалното откриване на феста е в петък в 18.30 ч. След традиционното слово на кмета на Миндя Иван Иванов старт на купона ще дадат търновците от „The Drivers“.
Безплатното събитие е любимо на хиляди фенове, които пристигат от цялата страна, нощуват на палатки в селото  или наемат някоя от къщите за гости в околността. Тази година организаторите са осигурили две места за палаткови лагери. Три, ако се брои и дворът на проф. Дайнов, който по традиция отваря дома си за почитателите на истинската музика.
Фестивалът привлича обаче и майстори на сувенири и бижута, продавачи на книги и пр., за които е безплатно да представят творбите си, обясни и Борислав Мавродиев от организаторите. Това е идеята ни – „Миндя Рок Фест“ е кауза от народа за народа, допълни проф. Дайнов.
„Миндя Рок Фест“ съществува вече 10 г. само защото хората помагат, събитието оцелява заарди жестовете на приятелство. За съжаление търновският бизнес се оттегли, но пък Общината ни помага тази година, коментира още политологът. Важното е тази музика да не остане заключена само в рамките на 2-3 фестивала, провеждани в големи градове. Тя трябва да се пръсне по селата, нещата да вървят отдолу нагоре. Надявам се, че сме пуснали бацила, каза още професорът.


„Миндя Рок фест“ ще се проведе на 24 и 25 август.
Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Миндя Рок Фест
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати