Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Спорт

„Етър“ приема „Янтра“ (Габрово)

  14.08.2021 07:10
„Етър“ приема „Янтра“ (Габрово)

Мач срещу съседите от „Янтра” (Габрово) предстои на „виолетовите” в поредния, пети кръг на Втора лига. Дербито е в събота, 14 август, от 20:00 ч. на стадион „Ивайло”. Столичният рефер Станимир Тренчев ще ръководи предстоящото домакинство на етърци. Негови асистенти са Александър Атанасов и Богомил Димитров. Четвърти съдия е Мариян Гребенчарски, а съдийски наблюдател – Красимир Василев. За последно Станимир Тренчев е свирил на етърци на 12 април т. г. при гостуването на „Берое” в Стара Загора, спечелено с 2:1.

Единствено за победа излизат „болярите”, след като се върнаха на победния път с успеха си с 2:1 в Симитли, последвал двете поредни загуби. Само трите точки могат да затвърдят последната победа на чужд терен, върнала „Етър” в Топ 6 на класирането.

Съперникът от Габрово е добре познат. Двата тима вече играха един срещу друг в контрола преди месец, завършила на стадион „Ивайло” без голове – 0:0. „Янтра” не започна добре първенството във Втора лига и има само 1 точка от четирите си досегашни мача.

Без двама наказани футболисти ще бъдат „болярите” в съботния мач. Халфът Николас Фемиа има да изтърпява още един мач от наказанието си за 3 срещи, а капитанът на тима Здравко Илиев пък бе наказан за 1 среща след червения си картон в Симитли. Очаква се обаче в тима да се завърне нападателят Христо Димитров, който лекуваше разтежение.

“Местно дерби, за което се готвим пълноценно. По-добрият отбор сме от двата, но трябва да го покажем на терена. Със сигурност няма да е лесно, очаква ни битка от първата до последната минута. Надявам се да излезем като победители от мача. Вземем ли трите точки срещу “Янтра”, се връщаме отново в играта, а и само така успехът ни в Симитли би имал смисъл.

Предстоят ни още 35 битки, а крайната цел е място в тройката. Не се притеснявам да кажа, че целта пред “Етър” е единствено завръщане в елита, но знам, че няма да е лесно, защото в групата има още 20 добри отбора”, коментира преди мача старши треньорът Веселин Великов.

Билетите за мача са по 6 лв., като има намаление за пенсионери и ученици, както и семейни билети с преференции. Те се ще продават във фен магазина в деня на мача, а касата отваря от 18:00 ч. Касата от южната страна на стадиона, която е за феновете на габровския тим, ще работи от 18:30 ч., когато отварят и входовете за мача. Отново за привържениците ще има фен зона в пространството до фенмагазина, която ще отвори врати от 15:00 ч. в съботния ден./ сн. www.etarvt.bg


Ключови думи
Етър Янтра Габрово
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати