Неделя, 02 Яну 2022
            
Свищов Спорт

Свищовската академия посрещна официално своето златно момиче от Токио Ивет Горанова

  07.08.2021 09:54
Свищовската академия посрещна официално своето златно момиче от Токио Ивет Горанова

Представители на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” посрещнаха на летището в София олимпийската шампионка от Токио Ивет Горанова, студентка от спец. „Икономика на търговията”. От името на ръководството на Свищовското висше училище и на цялата академична общност (студенти, преподаватели и служители), златното момиче на България приветстваха доц. д-р Румен Ерусалимов – зам.-ректор „Студентска политика, институционални комуникации и продължаващо обучение”, доц. д-р Петранка Мидова – представител на катедра „Търговски бизнес”, водеща обучението в избраната от Ивет специалност, и Аспарух Мидов – председател на Комисия „Спорт” към Студентския съвет.

С букет цветя, тениска и шапка на Стопанската академия, официалната делегация от Свищов посрещна Ивет и й предаде поздрави от името на ректора проф. д-р Марияна Божинова. Олимпийската шампионка от Токио благодари за оказаното й внимание и топлото посрещане. Тя ще получи специално отличие от ръководството на Академията при честването на 85-годишнината от основаването на Висшето училище в Свищов през м. ноември 2021 г.

21-годишната Ивет Горанова стана олимпийски шампион в категория до 55 кг в карате дисциплината „Кумите” на игрите в Токио 2020. Тя е първият български състезател по карате с участие в Олимпийски игри – в годината на дебюта на този спорт на Олимпиада, и завоюва златното отличие след 5 победи от 5 изиграни срещи, като на финала победи с 5:1 многократната европейска шампионка от Украйна Анжелика Терлюга. 
През настоящата академична 2020-2021 година Ивет завърши първи курс в избраната от нея спец. „Икономика на търговията”. Поради необходимостта от тренировки тя се обучава по индивидуален учебен план, но се явява присъствено на изпити. Малко след спечелването на квотата за Олимпийските игри в Токио, Ивет издържа успешно поредния си семестриален изпит в Свищовската академия и сподели: „Всеки изпит приемам като една малка победа, а за всеки спортист няма по-голяма мотивация от достигане на крайната цел!“. За високите й спортни постижения през настоящата учебна година тя получи грамота и парична награда от академичното ръководство и Студентския съвет. / По информация от Стопанска академия


Ключови думи
Ивет Горанова Стопанска академия
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати