Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Спорт

„Етър“: Оставаме с лош привкус от съдийството (видео)

  06.08.2021 10:20
„Етър“: Оставаме с лош привкус от съдийството (видео)

Без да търси оправдание за резултатите в последните мачове на тима в съдийството, „Етър" остава с впечатление, че вече в два поредни двубоя има куп ситуации, в които не бе отсъждано с еднакъв аршин за съперниците. Решенията на реферите при гостуването на етърци на „Лудогорец-2" и домакинството срещу „Хебър" оставят на заден план духа на феърплея и оставят лош привкус, заявяват от клуба. 

Най-фрапиращите случаи:

– В 66-ата минута на мача в Разград халфът ни Николас Фемиа при търсене на позиция докосва футболист на домакините, но няма явен удар с лакът. Следва червен картон и наказание на Фемиа за 3 срещи.

– В 85-ата минута на същия двубой футболист на „Лудогорец-2" влиза брутално с двата крака срещу Кольо Станев с риск да предизвика сериозна контузия, но е санкциониран само с жълт картон. Къде е еднаквият критерий в двете ситуации?

– В 9-ата минута на мача „Етър" – „Хебър" Живко Петков от гостите спира топката с ръка, неприбрана до тялото, но няма сигнал за очевидната дузпа.

– В 70-ата минута на същия двубой реферът показва втори жълт и съответно червен картон на същия футболист. За изненада на всички гостите след направените смени продължиха мача с пълен състав. По никакъв начин съдията Ивелин Занев не дава знак, че отменя решението си и защо го отменя?!

„Етър" иска да попита отговорните институции дали съдиите във втория ешелон подценяват срещите и дали съдийските наблюдатели реално ги оценяват, или им спестяват наказания, казват от клуба.

https://www.youtube.com/watch?v=aStQ56zIqu0&t=36s

Сн. www.etarvt.bg/ Анатолий Йорданов


Ключови думи
Етър съдийство
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати