Вторник, 28 Дек 2021
            
Горна Оряховица Спорт

Владимир Русев: Връщането на „Локомотив” при професионалистите е само въпрос на време, от всички нас зависи колко точно време ще отнеме

  05.08.2021 17:32
Владимир Русев: Връщането на „Локомотив” при професионалистите е само въпрос на време, от всички нас зависи колко точно време ще отнеме

Новият президент на ОФК „Локомотив” Владимир Русев е не просто свързан, а е израснал с клуба. Той е син на една от легендите на отбора от сравнително близкото минало Любомир Русев и е минал през всички клубни нива от играч до треньор, а сега и председател на Управителния съвет.

Донякъде познаването на футболния живот толкова отвътре прави задачата на новия президент по-трудна, защото той няма фалшиви илюзии. Поема поста след една мъчителна година за горнооряховския клуб, в която конфликтите дойдоха вповече за всички. Започва нов сезон с видимо помирение между враждуващите групи и желание „Локо” отново да заеме полагащото му се място между професионалстите.

„Локомотив” е утвърдено име във футболната общност и това улеснява задачата да се събере отбор, който да е готов да се бори за място сред професионалистите. Въпреки всички трудности, треньорското ръководство в лицето на Марин Байчев, Любо Русев и Даниел Захариев изградиха за съвсем кратко време отбор, който ще е фактор в групата и може да се бори за връщане във Втора лига. От там насетне зависи и от нас дали ще сме готови за връщане в професионалния футбол. Целта на новото ръководство е да изградим такава основа, която да гарантира дългосрочно бъдеще на „Локо”. Нашите приоритети са наваксване на финансовите задължения, налагане на гръбнак от местни футболисти за отбора и развиване на Детско-юношеската школа. Първата промяна, която вече е факт, е колективното вземане на решения. Целият Управителен съвет на клуба е ангажиран с промените и аз съм само лице на една нова политика, коментира Владимир Русев.

35-годишният нов председател на Управителния съвет на „Локомотив” е преминал през всички формации на Детско-юношеската школа, за да стигне до мъжкия отбор, с който е играл в Трета лига – там, където е отборът сега. Спира рано с активната футболна кариера, за да се отдаде на семейния бизнес, но футболната тръпка го връща на стадиона като треньор. Първите деца, с които работи, са от набор 2002/2003. От тях десетина момчета вече са в мъжкия отбор. Налагането на местни кадри ще си остане основна задача за клуба и занапред. Гръбнакът на отбора трябва да е от футболисти от региона, така ще се осмислят усилията ни, казва Владо Русев.

Детско-юношеската школа и развитието й са приоритет за новото ръководство, още повече, че отдолу идва талантливо поколение, което си заслужава усилията. В момента Владимир Русев работи с набор 2013 и с радост споделя, че това е различно поколение. Преди 10 години трудно откъсвахме децата от компютрите, а сегашните са много по-отдадени на спорта и търсят непрекъснато играта с топката, споделя треньорът. Русев има треньорски лиценз от БФС и е един от малкото, които имат лиценз и работят по програмата за развитие на младите таланти. Идеята на тази програма е да се работи с най-малките и да им се даде АБ-то на играта с топка, върху което да се надгражда впоследствие с футболна техника и тактика.

Кандидатирането му за председател на Управителния съвет дошло по предложение на Фен клуба. Желанието да се прекратят дрязгите и да се установи една солидна основа на професионален клуб го накарало да приеме. Футболната ни общност в момента е обединена и гледа в една посока. Искаме не просто да направим боеспособен отбор, който да се върне в професионалния футбол, искаме да организираме работата в клуба по професионален начин. Целта е да не работим на парче – колкото да закърпим един сезон, а да имаме стабилност за години напред, казва Русев.

Изключително много разчитаме на феновете. Надявам се, че те ще се върнат на стадиона и ще подкрепят момчетата. Ще работим много и с бизнеса, за да докажем, че сме добър рекламоносител. Това, разбира се, зависи и от футболистите. Но зависи и от цялата атмосфера в клуба. В края на краищата всички искат да видят отбор, който се бори на терена, в който играят местни момчета и който си поставя високи цели. Това искаме да постигнем. Когато напаснем всички елементи – добър отбор, подкрепа от бизнеса и обществото, „Локомотив” ще е готов да се върне в професионалния футбол. Връщането на „Локомотив” при професионалистите е само въпрос на време, от всички нас зависи колко точно време ще отнеме, смята Владимир Русев.

В момента „Локо” се подготвя за първото си гостуване на „Ювентус” (Малчика). Отборът тренира на своя стадион, както и на игрището в „Захарни заводи”, което е много добре поддържано от управата на завода. Първият мач срещу отбора от плевенското село ще се играе в Белене, заради ремонта на стадиона в Малчика. Фенклубът организира автобус за привържениците, който бе запълнен само за часове и желаещите да видят новото начало за „Локо” се организират с автомобили.


Ключови думи
Владимил Русев Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати