Петък, 30 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Учредиха футболен клуб в Долна Оряховица

  02.08.2021 15:16
Учредиха футболен клуб в Долна Оряховица

Долна Оряховица вече си има свой футболен клуб. Официалната регистрация току що излезе в Търговския регистър, а утре във втория град на Община Горна Оряховица, се организира среща на всички, имащи отношение към футбола в градчето. От тук нататък предстои да се гради и отбор, който да участва в областните първенства. Идеята е да се привлекат местни момчета, които да продължат добрите традиции на долнооряховския футбол.

Сред учредителите на „Футболен клуб Долна Оряховица” са местни бизнесмени и фенове на спорта като Венцислав Георгиев, Ангел Нацов, Галин Великов, Николай Чергиланов, Тихомир Цонев. В Управителния съвет влизат общинският съветник Веско Ирибаджаков, Росен Пашев, Григор Братованов, Христомир Петков, а председател на УС е кметът Йордан Байчев.

Доскоро Долна Оряховица имаше отбор в „Б” областната група и той редовно печелеше първенството, привличайки бивши състезатели на „Локо” и други отбори в региона. Клуб обаче така и не бе регистриран, а това беше и основната пречка местният футбол да получава общинска субсидия, каквато има за клубовете в Първомайци, Поликраище и Драганово. Преди няколко месеца футболен клуб бе учреден и в Крушето.


Ключови думи
футбол Долна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати