Сряда, 29 Дек 2021
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо” представи отбора за новия сезон при победа с 3:1 над адашите от Дряново

  24.07.2021 21:17
„Локо” представи отбора за новия сезон при победа с 3:1 над адашите от Дряново

„Локомотив” представи отбора си за новия сезон пред родна публика в мач със съименниците си от Дряново. Срещата завърши 3:1 за домакините и събра повече зрители от обичайното в редовния сезон. Привържениците подхождат с надежда, макар и „Локо” да се връща в Трета лига и всичко за отбора да започва наново. Изборът на ново ръководство и заявеното заравяне на томахавките и спиране на враждите дават надежда на феновете, че отборът им бързо ще се върни в професионалния футбол. Пък и отборът се представя доста добре в контролите дотук.

Преди началото на мача трима свещеници отправиха молитва за здраве и успехи на футболистите през новия сезон. След благословията момчетата на Марин Байчев се хвърлиха директно в атака и откриха още в 3-та минута след хубаво извеждане от Емил Копаранов до Янислав Цачев, който не пропусна изгодното положение.

Гостите все пак успяха да изравнят и да върнат интригата, но „локомотивци” отново поеха инициативата. Явор Генчев отново изведе домакините напред, а Цачев оформи крайното 3:1.

В стартовия състав на „Локомотив” започнаха Зехнур Чаушев, Стефан Иванов, Емил Копаранов, Ивайло Велчев, Али Ахмед, Явор Генчев, Александър Узунов, Никола Какамъков, Красимир Гавазов, Янислав Цачев, Георги Колев (к). По-късно в игра се появиха и повечето от играчите, които ще видим с черно-белите екипи в новото първенство.

В очакване на началото на срещата клубът представи играчите, на които ще разчита. Това са вратарите Ивайло Петков, играл за „Етър”, „Миньор” (Раднево) и „Павликени” и Зехнур Чаушев – юноша на „Локомотив”, един от младите надежди на горнооряховския футбол, който идва направо от младежкия отбор.

Всъщност половината от момчетата в състава преминават директно от юноши старша при мъжете на „Локо”, голяма част от останалите са също продукт на ДЮШ „Локомотив”, но с опит и в други отбори.

В защитата „Локомотив” ще разчита на Илиян Илиев, играл за „Левски” (Карлово), „Павликени”, „Янтра” (Габрово) и  „Локомотив” (Дряново);

Али Ахмед, играл за „Несебър” и „Нефтохимик”;

Емил Копаранов, играл за „Етър”, „Черноморец”, „Монтана”, „Любимец”, „Добруджа” и „Академик” Свищов;

Станимир Андреев, юноша на „Локо”, играл за „Трявна” и „Севлиево”;

Стефан Иванов, Валентин Петров и Звезделин Бончев идват направо от юношеския отбор на „Локомотив”.

Полузащитници и нападатели:

Красимир Гавазов е юноша на „Локо”, играл още за „Етър”, „Ботев” Враца и Павликени;

Ивайло Велчев също тръгва от ДЮШ на „Локомотив”. Играл е за „Буркхайм” (Германия), „Академик” Свищов и „Павликени”;

Явор Генчев се връща в „Локомотив” отново, след като мина през последните години през „Севлиево”, „Локомотив” Дряново и „Академик” Свищов. Преди това е играл за „Етър” и „Вихрен” Сандански;

Георги Колев също е играл за „Локомотив” в миналото и след това е минал през „Локомотив” Дряново и „Академик”. Играл е също така за „Етър”, „Севлиево”, „Добруджа”, „Спартак” Варна. В момента той носи капитанската лента в „Локо”;

Александър Узунов, играл е за „Етър”, „Трявна” и „Павликени”;

Никола Какамъков тръгва от ДЮШ „Локомотив”, играл е за „Видима Раковски” Севлиево, „Берое” Стара Загора и „Павликени”;

Следват седем момчета, които идват директно от юноши старша на „Локо”, но част от тях вече имат опит и във Втора лига миналия сезон.

Тодор Бакърджиев, Владимир Янков, Кристиян Дечев, Николай Дочев, Кирил Димитров, Александър Краев и Янислав Цачев, който вече се разписва в почти всеки мач на отбора си.

Накрая е голмайсторът досега в контролите Димитър Байдаков, който също е познат на феновете с престоя си в „Локомотив” преди. Той е юноша на „Славия”, играл за „Етър”, „Несебър”, „Любимец”, „Етър II”.

На 31 юли в Свищов е последната контрола преди началото на първенството. Първият мач на „Локо” ще е с „Първа атомна” в Козлодуй на 7 август от 18 часа.

 


Ключови думи
Локомотив Трета лига представяне на отбора
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати