Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Започна информационна кампания за ваксиниране на персонала в детски градини и училища

  14.07.2021 09:40
Започна информационна кампания за ваксиниране на персонала в детски градини и училища

Областният управител Георги Гугучков участва в онлайн среща на тема „Разяснителна кампания ваксиниране - следващи стъпки“, която бе организирана от РУО – Велико Търново. В срещата участва и заместник-директорът на РЗИ – Велико Търново Красимира Петрова. Чрез платформата ZOOM се включиха и директорите на училища и детски градини на територията на областта.
Акцент в дискусията бе обхвата на ваксинацията сред педагогическите кадри, основните причини за ниския процент на имунизиране, както и следващите стъпки за популяризиране на ваксинационната кампания.
Данните от РЗИ сочат, че в област Велико Търново 19% от педагогическия персонал е преболедувал или е ваксинаран срещу COVID-19, 37% са преболедувалите или ваксинирани директори на училища. 16% от персонала в детските градини е преболедувал, а директорите на детски градини, прекарали болестта или ваксинари, са 33%.
Ваксинирането на заетите в детските градини и училищата е ключово важна предпоставка за спокойното присъствено провеждане на учебните занятия през предстоящата учебна година. МОН и РУО започнаха информационна кампания за ваксиниране в системата на предучилищното и училищното образование. Кампанията се организира съвместно с Министерство на здравеопазването, Националния център по заразни и паразитни болести и Катедра „Фармакология, фармакотерапия и токсикология” при Фармацевтичния факултет на Медицински университет - София.
Срещата бе първата от инициативите, които предстоят да се организират в рамките на разяснителната кампания. Следващата инициатива ще бъде директорите на училища и детски градини да проведат разяснителни срещи с персонала в училищата и детските градини.


Ключови думи
ваксиниране училища Георги Гугучков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати