Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Областният управител проведе работна среща с шефа на Пожарната в България главен комисар Николай Николов

  09.11.2021 16:26
Областният управител проведе работна среща с шефа на Пожарната в България главен комисар Николай Николов

Областният управител Георги Гугучков и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов  проведоха работна среща, на която присъства и директорът на РД ПБЗН – Велико Търново комисар Красимир Кръстев.
В разговора областният управител сподели, че област Велико Търново е готова за зимата и има техническа възможност за осъществяване на снегопочистването по пътните мрежи. Той допълни, че координацията между всички институции е много добра и обменът на информация, както между общините, така и между всички териториални звена и със съседните области, е организиран по план. Всички десет общини имат сключени договори за зимно поддържане на пътната мрежа, подписан е и договор за поддържане на републиканската пътна мрежа.
Изработването на Областен план за защита при бедствия бе другият въпрос, който бе обсъден на срещата. Областният управител каза, че в него ясно ще бъдат  очертани отговорностите на институциите. За да се изготви работещ план, всеки месец се провеждат срещи с представителите на общините и институциите.
Главен комисар Николов сподели, че планът трябва да се разработи детайлно и да бъде практически приложим. Според него работата на институциите в областта е на необходимото ниво, има и добра координация с кметовете на общини и се реагира бързо в аварийни ситуации.
Главен комисар Николай Николов е във Велико Търново във връзка с провеждането на Българояпонски семинар за партньорите от Западните Балкани на тема „Предизвикателства, породени от риска от земетресения“.


Ключови думи
Георги Гугучков главен комисар Николай Николов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати