Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Колоездачи ще атакуват „Божур поляна” от три страни във велопоход, организиран от Горнооряховския младежки парламент

  24.06.2021 14:48
Колоездачи ще атакуват „Божур поляна” от три страни във велопоход, организиран от Горнооряховския младежки парламент

Голямо събитие, което си поставя амбициозната цел да популяризира велотуризма и да свърже Горна Оряховица и Лясковец с велоалея, организира Горнооряховският младежки парламент. Събитието е част от програмата „Горна Оряховица – Европейски град на спорта 2021”. Признанието, което получи Горна Оряховица от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта ACES EUROPE, се дължи до голяма степен и на младежите от ГМП, които се включиха активно в презентацията и защитата на този статут.

Велопоходът се организира със съдействието на Община Горна Оряховица чрез Общинското мероприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” и с подкрепата на Tarnovo Runs и книжарница  „Спектър Фото” - Лясковец. Идеята е да се активизират почитателите на колоезденето и от трите града, които да се съберат за спортно-музикален празник край хижа „Божур”.

От три начални пункта ще тръгнат велосипедистите на 26 юни (събота). Стартът е в 10 часа от автосервиз „Полет”, от екопътеката над парк „Детски кът” и от Велико Търново. Първите пристигнали ще получат награди. На „Божур поляна” е подготвено 4-часово парти с много музика, игри и викторина. Заедно с това организаторите ще се опитат да съберат подкрепа за своето предложение – двата най-близки града в един от районите с най-замърсен въздух – Горна Оряховица и Лясковец, да бъдат свързани с велоалея.


Ключови думи
велопоход Горнооряховски младежки парламент
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати