Вторник, 28 Дек 2021
            
Горна Оряховица Други

Учениците от петите класове на СУ „Вичо Грънчаров” се сбогуваха с училище със състезание по български език

  15.06.2021 15:19
Учениците от петите класове на СУ „Вичо Грънчаров” се сбогуваха с училище със състезание по български език

В последния ден от учебната година петокласниците бяха главните герои в състезанието ,,Знаете ли български език“. В Актовата зала на училището празничното настроение от настъпващата ваканция и удовлетворението от постигнатите резултати не можеше да се скрие.  Учениците показаха, че са научили много нови неща.

Състезанието се проведе в четири кръга: първи кръг – Аз знам и мога, втори кръг - Аз редактирам, трети кръг – Аз съчинявам и четвърти кръг- Аз разпознавам

Отговорите на състезателите се оценяваха  от жури в състав: Стефка Попова, Красимир Александров, Михаела Антова -учители по български език.

Задачите бяха разнообразни и включваха въпроси, свързани със състава на думите, видове изречения, откриване и редактиране на правописни и пунктуационни грешки. Кулминацията на състезанието бяха творческите задачи. Сътезателите съчиниха интересни разкази по картина и представиха красиви илюстрации на изучаваните фолклорни празници. Като всяко състезания имаше победители и победени. Този път купата на победителите бе в ръцете на Vв клас. Всички участници получиха грамоти за отличното представяне. Техните учители по български език и литература, госпожа Петя Русева и госпожа Пепа Колева, поздравиха състезателите. Според тях днес победител е магията от два феномена – слово и въображение. Призоваха да учат усърдно българския език, да четат с желание българската литература и да благоговеят пред българското слово.


Ключови думи
СУ "Вичо Грънчаров" Състезание по български език
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати