Сряда, 29 Дек 2021
            
Велико Търново Политика

Нови лица влязоха в листата на ГЕРБ – СДС във Велико Търново (обновена)

  07.06.2021 15:21
Нови лица влязоха в листата на ГЕРБ – СДС във Велико Търново (обновена)

С шест нови лица спрямо вота на 4 април отива на изборите на 11 юли коалиция ГЕРБ – СДС във Велико Търново.

Водач отново е ексздравният министър проф. Костадин Ангелов. На второ място е председателят на Общинския съвет в Старата столица Венцислав Спирдонов, трети е издателят Димитър Николов от Горна Оряховица, който бе депутат в 45-то Народно събрание.

За разлика от листата за 4 април, този път в нея влиза Станислава Стоянова от Свищов, която бе народен представител в 44-то Народно събрание. В подредбата Стоянова е седма. Кандидат за народен представител е и футболната легенда Бончо Генчев, който е на 12-та позиция. Коалицията издига за депутати и лица от Младежи ГЕРБ.

Не само младежкото обновление е акцентът в листата ни за 11 юли. В нея влизат хора с юридически опит, журналисти, професионалисти в социалната сфера, проф. Любомира Попова също е в листата, коментира областният лидер на ГЕРБ инж. Даниел Панов, който днес с част от кандидатите внесе документите за регистрация Районната избирателна комисия във Велико Търново. На 4 април ГЕРБ беше първа политическа сила. Имаме ресурс – хора, които не са гласували на предишните избори, които са били извън областта, карантинирани, с който да бъде увеличен резултатът ни в областта. Отново трябва да бъдем първа политическа сила, катигоричен бе Панов.

Няма значение кой е втори или 16-ти. Всеки може да работи преференциално за кандидатурата си. За нас е важен всеки глас. Ще има много нови неща, които ще бъдат в услуга на гражданите и в тяхна помощ, каза още Панов.  

Надявам се на една пълноценна кампания, която ще произведе пълноценно работещ Парламент, защото и най-лошото редовно правителство е по-добро от най-силното служебно правителство, коментира и Димитър Николов.

Ето и цялата листа:

Водач е проф. д-р Костадин Ангелов, професор по хирургия и здравен мениджър.

Втори е Венцислав Спирдонов, юрист и икономист, председател на Великотърновския общински съвет.

Трети е Димитър Николов – журналист, издател и бивш председател на Общински съвет – Горна Оряховица.

Четвърти е предприемачът, икономист и общественик Станислав Стоянов. Той бе народен представител в 44-о Народно събрание.

Пети е младият предприемач Георги Недев – координатор на МГЕРБ във Велико Търново, популярен и с уменията си по мотокрос.

На шесто място е уважаваният университетски преподавател проф. д-р Любомира Попова, народен представител в 45-о Народно събрание и бивш областен управител.

На седма позиция е университетският преподавател и народен представител е 44-о Народно събрание Станислава Стоянова от Свищов.

Осма е Росица Димитрова. Вече 15 години оглавява общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване”, един от най-добрите специалисти в страната в сферата на социалната подкрепа.

На девето място е инж. Детелина Борисова, инженер ВиК-мрежи и съоръжения, бивш заместник областен управител и кмет на Стражица в мандат 2011-2015.

Десети е уважаваният хирург д-р Николен Стойнов, няколко пъти носител на приза „Лекарите, на които вярваме“.

Единадесети е педиатърът д-р Валентин Точков, началник на Детското отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” и специалист по детска кардиология и инвазивна терапия в педиатрията.

На дванадесето място е футболната легенда Бончо Генчев, председател на Зоналния съвет на БФС.

Тринадесети е младият политолог и ръководител на МГЕРБ в Павликени д-р Венцислав Георгиев.

Четиринадесети е младият предприемач и ръководител на МГЕРБ в Полски Тръмбеш Цветелин Йорданов.

На петнадесето място е младият предприемач от Килифарево Константин Саралиев.

Шестнадесети е футболният треньор от Велико Търново Стефан Ангелов.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
ГЕРБ - СДС Велико Търново листа
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати