Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Други Павликени

Наградиха победителите от конкурса за рисунка „Аз дишам свободно, без цигарен дим“ в Павликени

  04.06.2021 08:41
 Наградиха победителите от конкурса за рисунка  „Аз дишам свободно, без цигарен дим“ в Павликени

43 деца от 3 училища от община Павликени участваха в конкурса за рисунка под надслов „Аз дишам свободно, без цигарен дим“, организиран от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Павликени. Комисията организира конкурса за осма поредна година във връзка с 31 май – Световен ден без тютюнопушене. Той е отворен за ученици от 3 до 8 класове на училищата на територията на община Павликени.

Първо място беше присъдено за рисунката на Даная Вачева от 6 „А“ клас на Средно училище „Бачо Киро“ – Павликени.

Две втори места определи журито. Те са за Катя Янкова от 6 „Б“ клас на Основно училище „Свети Климент Охридски“ – Павликени и Йоана Бенова от 6 „А“ клас на Средно училище „Бачо Киро“ – Павликени.

Класирани са и две рисунки на трето място. Техни автори са Веселина Витанова от 4 „Б“ клас на Средно училище „Бачо Киро“ – Павликени и Даниел Цанков от 3 клас на Основно училище „Свети Свети Кирил и Методий“ – с. Батак.

Всички творби бяха оценени от жури в състав: кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов и художниците Цончо Балканджиев и Мартин   Петров.

Отличените художници бяха наградени лично от градоначалника по време на празник за децата от община Павликени, организиран от Център за подкрепа за личностно развитие – Павликени и проведен с подкрепата на Спортна зала „Йордан Петров – Графа“ – Павликени. В него взеха участие деца от групите за подкрепа за личностно развитие към ЦПЛР и ученици от ОУ "Филип Тотю" – с. Върбовка.

Освен награди за малките таланти, МКБППМН осигури и подари на директорите на трите училища, участвали със свои ученици в конкурса, пособия за рисуване – блокове, водни бои, флумастри, цветни моливи, пастели, цветни тебешири и четки за рисуване.


Ключови думи
Павликени Аз дишам свободно без цигарен дим
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати