Вторник, 31 Авг 2021
            
Общество

В Областна администрация обсъдиха готовността за Преброяване 2021

  27.05.2021 13:46
В Областна администрация обсъдиха готовността за Преброяване 2021

Областният управител Георги Гугучков и заместник областният управител инж. Детелина Борисова проведоха среща с Диана Янчева - заместник-председател на НСИ, и с Диана Самхарадзе - директор на ТСБ – Север. На срещата бяха обсъдени организацията и провеждането на предстоящото преброяване на населението. На срещата бяха също секретарят на Община Велико Търново Мина Илиева и  Борислав Борисов - началник на отдел „Статистически изследвания - Велико Търново“.
В Областна администрация Велико Търново е сформирана комисия с председател заместник областният управител инж. Детелина Борисова. Ще окажем пълно съдействие при организирането и провеждането на преброяването. Има изготвен правилник за дейността на Областната преброителна комисия и организационен план-график за дейността на територията на областта, каза областният управител.
По време на разговорите стана ясно, че желаещите да участват в Преброяването на населението и жилищния фонд 2021 като преброители и контрольори могат да подават документи в Общините. Крайният срок е 10 юни, а необходимите документи могат да бъдат намерени на интернет страницата на преброяването - www.census2021.bg.
Националният статистически институт се нуждае от близо 30 000 преброители и контрольори, които бяха набрани през есента на миналата година. Заради влошената епидемична обстановка през зимата правителството отложи датите за преброяването за септември 2021 година. НСИ потвърждава възможността всички, които са били одобрени за преброители и контрольори през есента на миналата година, да се включат в преброяването през септември и началото на октомври. За освободените места се набират нови кандидати. За област Велико Търново са необходими 750 преброители.
Преброяването на населението и жилищния фонд е най-мащабното статистическо изследване в България, което се провежда веднъж на 10 години и обхваща всички хора, живеещи постоянно на територията на страната. Досега са проведени 17 преброявания и при всички са участвали преброители и контрольори.


Ключови думи
Георги Гугучков Преброяване 2021
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати