Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

„Конкурент”, Георги Христов и Ицо Хазарта ще пеят за Празника на Горна Оряховица

  13.05.2021 12:37
„Конкурент”, Георги Христов и Ицо Хазарта ще пеят за Празника на Горна Оряховица

За разлика от миналата година, когато противоепидемичните мерки отмениха всички празници през май, тази година месецът на Горна Оряховица ще си е празничен, както са свикнали горнооряховчани. Все пак събитията около празника на града са доста по-скромни от предишни години и честванията ще се концентрират в самия ден – 29 май, когато е Денят на Горна Оряховица.

Празничният май всъщност ще започне с 24 май и трепетите на абитуриентите. Голямото шествие на всички училища ще си бъде пищно, както обикновено сутринта в Деня на писмеността. Вечерта, както и вечерта на 25 май по червен килим пред Общината ще дефилират абитуриентите на горнооряховските гимназии.

В навечерието на празника ще бъдат връчени и традиционните вече награди „Млада Горна Оряховица”, но церемонията ще е по-скромна и само за номинираните в зала 102 на Общината.

На 29 май ще се проведе тържествената сесия на Общинския съвет, която ще бъде излъчена директно и на видеостена на сцената, която ще се изгради на площад „Георги Измирлиев”. Сесията започва в 17 часа и основната й задача е да връчи наградите на заслужилите горнооряховчани. Кои са те ще стане ясно на предстоящото заседание на ОбС, което трябва да гласува номинациите. За почетен гражданин е направено само едно предложение и то е за покойния директор на Историческия музей доц. д-р Иван Бъчваров.

След края на тържествената сесия ще има кратка церемония пред Общината с вдигане на знамената и слово на кмета. После вече е ред на концерта, който ще започне с местните таланти от горнооряховските школи. Гост звездите са „Конкурент”, Георги Христов и Ицо Хазарта. Празникът ще завърши с илюминации.

На този етап още не е уточнен форматът за Празника на суджука, но почти сигурно е, че и той ще се проведе тази година. Коментират се няколко дати и най-вероятно ще е около 10 юни. Избира се и подходящо място, тъй като Градската градина, където обикновено се провежда, е в ремонт.


Ключови думи
Празник на Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати