Понеделник, 27 Дек 2021
            
Горна Оряховица Други

Балет „Калина“ спечели 15 квоти за финалите на Dance World Cup

  12.05.2021 15:29
Балет „Калина“ спечели 15 квоти за финалите на Dance World Cup

15 квоти и право на участие в световните финали на Dance World Cup 2020 и Dance World Cup 2021 спечелиха талантите на балет „Калина” при НЧ „Напредък -1869” в Горна Оряховица. Успехът дойде на българския квалификационен танцов конкурс,

провел се на 8 и 9 май в София. Финалите на Dance World Cup 2020 и 2021 са през август в Телфорд, Англия, а са обединени заради пандемията и невъзможността им за провеждане през миналата година.

След дългия застой в тренировъчния процес, Балет „Калина“ се предстви блестящо на квалификационния турнир, където участва с 18 танца.

Изпълнението на Денислав Иванов впечатли публиката и журито, той бе обявен за най-добър солист на състезанието и получи безплатно участие на един танц на Световното. Хореографията е поставена от Александра Драгова. Денислав Иванов е създател на всички останали хореографии на Балет „Калина“.

Класирането на горнооряховския балет изглежда така: триото Йоана Василева, Дария Стайкова, Каролина Боева зае второ място в „Характерни танци“ с танца „Калинки“,  трето в „Шоу денс и джаз“ с „Me, myself and I” и също трето в „Лирикъл“ с танца „Fairies“. Габриела Мерджанова е пета в „Характерни танци“ с „The swing of life” и четвърта в „Контемпорари“ с „Instinct”.

Кристина Георгиева спечели трето място в „Шоу денс“ с „Кутията на Пандора“, а дуетът й с Габриела Мерджанова зае второ място в същата категория с „Nefertiti’s secret”.

Росиана Токмакчиева е втора в „Джаз“, „Шоу денс“ и „Лирикъл“ с танците „Attraction”, „The last moment” и „The secret in her eyes”.

Денислав Иванов зае първи места в „Контемпорари“ с „Barakah“ и в „Танцово шоу“ с „Ego”. В състезанието за малки групи в „Лирикъл“ Денислав Иванов, Росиана Токмакчиева, Кристина Георгиева и Габриела Мерджанова са първи с танца „Perpetuum mobile“. Балет „Калина“ има още едно първо място – на Камелия Радева в „Танцово шоу“ с „Tulip“.

Благодаря на децата за всеотдайния труд и на родителите за безрезервната подкрепа! Тепърва предстоят много конкурси и, надяваме се, и много награди! Успех на всички от Балет „Калина“, пожела ръководителят му Калинка Генова.


Ключови думи
Балет "Калина" Калинка Генова Денислав Иванов Dance World Cup Напредък 1869
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати