Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Култура

Солисти на Балет „Калина“ спечелиха квоти за финала на Dance World Cup 2021

  06.10.2020 15:13
Солисти на Балет „Калина“ спечелиха квоти за финала на Dance World Cup 2021

Девет танца на солисти на балет „Калина” при НЧ „Напредък 1869” в Горна Оряховица са победители от онлайн конкурса Dance Cup Bulgaria (Български квалификационен танцов конкурс) в Пловдив и получиха квота и правото на участие за Големия световен финал по танцово изкуство Dance World Cup през 2021 г.
Шест солисти от балет „Калина” взеха участие в онлайн квалификациите за световните финали Dance World Cup, спечелиха пет златни медали и два сребърни.
Денислав Иванов е носител на златни медали и квоти в категория джуниър в стил модърн за танца „Сутра” и в стил шоу денс за танца „Портрета на Дориън Грей”. Кристина Георгиева също е носител на златни медали и квоти, но в категория джуниър в стиловете акроденс и танцово шоу за танците „Агония” и „Сирак”. Камелия Радева взе сребърен медал и квота в категория джуниър в стил лирикъл за танца „Кралица”.
От читалището казват „Честито!“ и на Ирен Мари Дочева - носител на сребърен медал и квоти , състезател в категория джуниър в стилове танцово шоу и модерн за танците „Изгубена в любов” и „Мистичен свят” и на Габриела Мерджанова - носител на златен медал и квоти, състезател в категория деца в стилове модерн и танцово шоу за танците „Тъмни мисли” и „Твой избор”. Поздравления за прекрасното си представяне получава и Рая Панова - състезател в категория джуниър в стиловете „Характерни танци” и неокласика за танците „Салавушка” и „Erorr 220”.
Хореографиите са на Денислав Иванов и са поставени от Александра Драгова. А хореографиите на всички победители – солисти от балет „Калина” са дело на Денислав Иванов.
Записите на всички танци са от сцената на читалище „Напредък 1869” в Горна Оряховица, където талантливите солисти Дени, Криси, Ирен Мари, Ками, Габи и Рая репетираха през цялото лято с ръководителя си и треньор Калинка Генова и с помощник-треньора Виолета Тошева.
На церемония в читалище „Напредък 1869” председателят на читалището Атанас Петров ще връчи наградите на победителите.


Ключови думи
Балет "Калина" Денислав Иванов НЧ Напредък 1869"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати