Неделя, 02 Oct 2022
            
Горна Оряховица Темида

Емил от Поликраище отива на съд за убийството на Цеца Вълчицата

  09.05.2021 13:09
Емил от Поликраище отива на съд за убийството на Цеца Вълчицата Къщата, в която е станало убийството

Първо заседание по делото за убийството в Поликраище на 49-годишната Цветелина А. Х., известна като Цеца Вълчицата, е насрочено за 11 май във Великотърновския окръжен съд. Подсъдим е 54-годишният Емил И. С., който бе задържан миналата година след светкавично разследване на полицията.

Убийството всъщност е станало през февруари 2015 г., но бе разкрито случайно през септември 2020 г. Тогава мъж съобщи в Полицията, че при ремонт на закупен от него имот в Поликраище, във външната тоалетна се е натъкнал на човешки скелет За броени часове разследващите се насочват към предполагаемата самоличност на жертвата – Цеца Вълчицата, която е обявена за изчезнала в началото на 2015. Много бързо влизат и в дирите на извършителя. Емил е живеел във въпросната къща, докато тя не изгаря при пожар и по-късно е продадена.

Разследването установява, че Цеца Вълчицата е убита, след като е намушкана няколко пъти с кухненски нож в горната част на тялото. И двамата – Емил, и Цеца злоупотребявали с алкохол. Вероятно така е било и в деня на убийството. Когато осъзнал стореното, Емил изхвърлил трупа във външната тоалетна и я заковал. И продължил да живее в къщата до пожара през лятото на 2020 г., след който се разплете и убийството.

Обвинението е по чл. 115 от НК за умишлено убийство.

На снимката е къщата, в която е станало убийството.


Ключови думи
убийство Пликраище ВТОС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати