Петък, 06 Авг 2021
            
Горна Оряховица Култура

211 деца от цялата страна заявиха участие в Първия онлайн конкурс „Весел Чичопей” в Първомайци

  06.05.2021 08:48
211 деца от цялата страна заявиха участие в Първия онлайн конкурс „Весел Чичопей” в Първомайци

На 30 април 2021 година в 24 часа приключи първият етап от провеждане на Първия онлайн национален фолклорен конкурс „Весел Чичопей” – подаване на заявки, декларации и качване на записи в затворената онлайн група към профила на НЧ „Иван Вазов-1893”, село Първомайци.

Заявки за участие са подали 211 деца от 30 организации от цялата страна – читалища, училища, детски градини, младежки домове, ЦПРЛ, частни певчески и танцови школи, индивидуални участници по частен път. На онлайн сцената на читалището в село Първомайци се представиха над 150 певчески и танцови изпълнения.

От 1 май до 15 май 2021 година авторитетното жури в състав – председател Мария Велева - председател на НЧ „Иван Вазов-1893”, и членове Сашка Ченкова – вокален педагог, преподавател в НУФИ „Филип Кутев” - Котел, и Николай Корчев – хореограф, основател и хореограф на Фолклорен колектив „Плетеница” - Велико Търново, зонален представител на СОЛИ – Съюз на организациите за любителско изкуство, ще оцени изпълненията на децата.

Екип в състав Теодора Миновска - секретар на НЧ „Иван Вазов-1893”, Антония Станева - библиотекар на Читалището и Детелина Ненова - член на Настоятелството неуморно през целия месец април разясняваше статута, изпращаше образци на заявката и декларацията за съгласие, съдействаше за коректното качване на клиповете с изпълнения на децата, разпечатваше, сортираше и обработваше изпратените заявки, декларации, платежни нареждания, съставяше различни по вид списъци за по-доброто и квалитетно протичане на конкурса, изработваха навременното информационно обслужване на конкурса с подходящи за интернет пространството визуални материали. Екипът е на разположение на журито за съдействие в процеса на оценяване.

Епидемичната обстановка в страната значително намали фестивалите, конкурсите и съборите на живо. Но талантът на стотици деца, трудът на вокалните педагози, на хореографите и музикантите корепетитори трябва да намери своето достойно място в културния календар на страната ни. Настоятелството при НЧ „Иван Вазов-1893” - Първомайци изказва благодарност на организационния екип за много добрата и отговорно изпълнената работа по този първи по рода си онлайн конкурс за област Велико Търново. Благодарност и за всички преподаватели, музиканти и  талантливи деца, които гласуваха доверие на I ОНФК „Весел Чичопей”, организиран от НЧ „Иван Вазов-1893”, село Първомайци. В периода 16-17 май се очаква да излезе и класирането по раздели, категории и възрастови групи, информират организаторите.


Ключови думи
Весел Чичопей Първомайци
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати