Четвъртък, 03 Юни 2021
            
Горна Оряховица Култура

Читалището в Първомайци организира онлайн детски фолклорен конкурс

  05.03.2021 11:29
Читалището в Първомайци организира онлайн детски фолклорен конкурс

За пети път в село Първомайци ще се проведе детският фолклорен фестивал „Весел Чичопей”. През 2020 г. празникът не се състоя поради началото на епидемията от CIVID-19. Настоятелството на читалището почерпи опит от първите онлайн конкурси, наложени по естествен път от новите обстоятелства в културната сфера.

През 2021 година читалищното настоятелство взе решение под шапката на детския фолклорен празник да се проведе I Онлайн национален фолклорен конкурс „Весел Чичопей” за любителски детски състави и индивидуални изпълнители от читалища, училища, детски градини, школи, центрове за личностно развитие, младежки домове и други. Той ще стартира на 1 април.

Право на участие в онлайн конкурса имат всички деца, младежи и девойки, певци и танцьори , разпределени в  3 възрастови групи: 1.Първа група – до  IV клас.2. Втора група – от V до VII клас.3. Трета група – от VIII до XII клас.

Участниците могат да изберат два основни раздела за участие: певчески и танцов. В певческия раздел са оформени две категории: индивидуални изпълнители и групи до 10 участници. Индивидуалните изпълнители и групите в първа възрастова група представя две бързи песни, втора група бърза и/или бавна песен, трета възрастова група – бърза и бавна песен.

В танцовия раздел се оформят също три възрастови групи: 1.Първа група – до IV клас, 2.Втора група – от V до VII клас, 3.Трета група – от VIII до XII клас.

Категориите в танцовия раздел са както следва: 1. Танцова композиция – 1 бр. до 6:00 минути, 2. Народни хора – 2 хора до 8:00 минути общо:А) Първа група – две бавни хора.Б) Втора група – едно бавно или/и едно бързо хоро ( по избор)В) Трета група – едно бързо и едно бавно хоро.3. Камерен танц – 1 бр. до 6:00 минути.         

За целта на конкурса е създадена затворена онлайн група https://www.facebook.com/groups/3863285920407373 към профила на НЧ „Иван Вазов-1893”, с. Първомайци във Facebook:

 https://www.facebook.com/profile.php?id=100002284961133  Видеоклипът ще се качва от представител на участника или от самия участник, като за целта технически сътрудник ще дава оторизация в групата на посочените лица. Представителят, качващ видеоклиповете на участника/ците от съответните организации, ще бъде посочен чрез имейл, в който освен имената и/или линк към facebook профилът на лицето, ще трябва да бъдат прикачени и сканираните разписка за платена такса на участника/ците, заявка и декларация за информирано съгласие. Оторизацията става непосредствено след изпращане на заявката за участие. След качване на видеоклип, той ще бъде преглеждан от оторизиран представител на организаторите на конкурса. При несъответствие с изискванията – съдържание, обем, качество, продължителност и пр., съответният материал ще бъде дисквалифициран и премахнат от страницата на конкурса.Видеоклиповете трябва да са необработвани, любителски, да отговарят на по-горе посочените в съответните категории време и съдържание.Участниците трябва да са в народна носия.

Началото се поставя на 1 април 2021 година. От тогава започват да текат и следните срокове: 1.Заявления за участие, декларации за информирано съгласие, данни за представител на участника/ците, който ще е ангажиран с качване на видеоклиповете и копия от платежните нареждания се подават на имейла на НЧ „Иван Вазов-1893”, село Първомайци -  [email protected] в срок от 1 април до 18 април 2021 г.

2. Видеоклипове ще се качват до 30 април 2021 г. включително.

3. Срокът за оценяване на изпълненията е от 1 май 2021 г. до 15 май 2021 г.

4. Срок за обявяване на наградите: 17 май 2021 г.

5. Срок за изпращане на наградите: до 30 юни 2021 г.

Компетентно жури ще оцени и награди участниците във всички раздели, категории и възрастови групи със грамота за участие, диплом за първо, второ и трето място със златен, бронзов и сребърен медал. По свое усмотрение ще присъди на особено отличили се участници лауреатски награди – купа и диплом.

Повече подробности по статута желаещите могат да получат на имейла на читалището: [email protected] и на телефоните – 06175-20-10, 0889543319 от секретаря на читалището Теодора Миновска.

НЧ „Иван Вазов-1893” си поставя една наистина смела и амбициозна цел, но успешният екип на настоятелството начело с председателя Мария Велева и секретаря Теодора Миновска е гаранция за качественото провеждане на конкурса. Пожелаваме на всички желаещи талантливи деца да се подготвят добре, да направят своите клипове и да ги изпратят за участие, казват организаторите.


Ключови думи
Първомайци Читалище Весел чичопей онлайн конкурс
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати