Петък, 30 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

Стягат фестивала „Насред мегдана в Арбанаси“

  02.05.2021 08:21
Стягат фестивала „Насред мегдана в Арбанаси“

Десетото издание на Националния фолклорен фестивал „Насред мегдана в Арбанаси“ ще се проведе на 5 и 6 юни на открита сцена във великотърновското село. Събитието се организира  от Читалище „Иларион Драгостинов“ в Арбанаси със съдействието на Община Велико Търново и Кметството в селото. Тази година фестивалът ще мине под патронажа на Министерството на културата и при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

Основната цел на фестивала е да представи богатството на българския фолклор от различните етнографски региони в страната. В него могат да участват любителски музикални изпълнители и танцови състави за автентичен и обработен фолклор.

„Насред мегдана в Арбанаси“ е с конкурсен характер, като организаторите са предвидили награди. В журито съобразно категориите за участие са включени утвърдени професионалисти - музикален фолклорист, хореограф и етнограф.

Заявки за участие се приемат до 10 май 2021 г. по един от начините: чрез онлайн попълване на формуляр – заявка forms.gle/dXVnNbn1txQpdR3H9; чрез писмо на адрес: 5000 Велико Търново, Пл. „Майка България“ 2, Община Велико Търново, Дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“, за НФФ „Насред мегдана в Арбанаси“; или по електронен път на e-mail:  [email protected].

Национален фолклорен фестивал „Насред мегдана в Арбанаси” е продължение на фестивала „Хоро сред село”, който се е провеждал в село Арбанаси през 1987 и 1988 година и е бил организиран от Градската асоциация за култура и туризъм във Велико Търново. Инициативата за възстановяването на фестивала е на Община Велико Търново.


Ключови думи
Насред мегдана в Арбанаси
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати