Сряда, 28 Юли 2021
            
Горна Оряховица Общество

Три поколения боядисваха яйца на Велики четвъртък в СУ „Георги Измирлиев”

  29.04.2021 11:58
Три поколения боядисваха яйца на Велики четвъртък в СУ „Георги Измирлиев”

Три поколения – деца, родителите им и бабите, боядисваха заедно яйца на Велики четвъртък в СУ „Георги Измирлиев”. Инициативата е на 2 „в” клас и неговите ръководители Кремена Енчева и Силвия Стойнева. Те откликнаха на поканата на Фондация „Лале” да се включат в Световния ден на солидарността между поколенията. Той се отбелязва на 29 април, а тъй като тази година датата съвпада с Велики четвъртък, когато се боядисват великденските яйце, бе решено да се организира боядисване в училище.

Най-възрастните разказаха на малките за великденските традиции. С първото червено яйце една от бабите нарисува кръстче по челата на децата и ги благослови да са здрави и засмени. Показани бяха няколко техники за боядисване на яйца, а второкласниците се забавляваха истински с възможността да покажат своите творчески възможности.

Първото боядисано яйце от всяко дете ще бъде дарено на Домашния социален патронаж. Идеята е яйцата и специални ръчно изработени картички да стигнат до самотни възрастни хора, за да им доставят малко радост и кураж преди празниците.


Ключови думи
боядисани яйца СУ "Георги Измирлиев"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати