Понеделник, 19 Юли 2021
            
Горна Оряховица Други

Празничната седмица за СУ „Георги Измирлиев” започна с отличие

  19.04.2021 19:28
Празничната седмица за СУ „Георги Измирлиев” започна с отличие

Празничната седмица в СУ „Георги Измирлиев”, посветена на патрона на училището, започна с новината за поредното отличие - петокласникът Йоан Георгиев е победител в областния ученически конкурс на РЗИ.

Няколко ученици на Гимназията, проявили творчески усет, богато въображение и уважение към посланието на РЗИ – Велико Търново, са отличени в конкурса „Заедно срещу Коронавируса“. Под това мото РЗИ обяви през месец март 2021 г. областен ученически конкурс в три възрастови групи.

Първото място във II възрастова група - от V до VII клас, е за проекта на Йоан Георгиев, ученик от V „в“ клас. В тази възрастова група трето място зае още един „измирлиевец” - Георги Христов от V „г“ клас.

Една млада дама - Диляна Димова, ученичка от III „б“ клас, е удостоена с поощрителна награда в I възрастова група - до IV клас, а атрактивно колективно участие с плакат отбелязват децата от II „в“ клас.

Конкурсът има за цел да привлече младите автори да отговорят самостоятелно на въпроса: „Какво трябва да се направи, за да се спре разпространението на коронавирусната инфекция?“ чрез създаване на рисунки и плакати по следните теми:

• Лична хигиена

• Здравословен начин на живот

• Спазване на правилата и мерките в ежедневието и във времето

• Заедно сме (доброволчество, помощ на самотни и възрастни хора)

• Благодаря на лекарите

Художествените творби разкриват визията на учениците - автори за решаване на проблема с разпространението на коронавирусната инфекция.

Ръководството поздравява наградените ученици и им пожелава нови творчески успехи.

За СУ „Георги Измирлиев” предстои втори патронен празник, който ще бъде проведен онлайн, но той започва с добра новина. Утре училището ще връчи вече станалата традиционна годишна награда „Георги Измирлиев”, а веднага след това ще бъде открита изложба с ученическо творчество. Останалите прояви от празничната програма ще преминат дистанционно и могат да се проследят на сайта на Гимназията.


Ключови думи
СУ "Георги Измирлиев"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати