Петък, 30 Сеп 2022
            
Велико Търново Избори 2021

ЦИК обяви разпределянето на мандатите във Великотърновска област

  09.04.2021 09:05
ЦИК обяви разпределянето на мандатите във Великотърновска област

Централната избирателна комисия обяви официалните резултати от изборите и разпределянето на мандатите по региони. IV МИР – Велико Търново дава 8 мандата – по два за ГЕРБ – СДС, БСП и „Има такъв народ” и по един за ДПС и „Демократична България”.

Двама от избраните – водачите на листите на ГЕРБ и „Има такъв народ”, водят и в още един избирателен регион, така че до неделя трябва да решат откъде влизат. Проф. Костадин Ангелов води и във Варна. Ако той влезе от морската столица, депутати от Велико Търново стават Димитър Николов и Любомира Попова.

Водачът на „Има такъв народ” проф. Андрей Чорбанов може да влезе от София, където също си спечели място. Тогава търновски представители в Парламента ще са Момчил Иванов и Христо Дочев.

При останалите нещата са ясни – Явор Божанков и Весела Лечева от БСП, Мастън Мастънов от ДПС и Калоян Янков от „Демократична България”.

В 45-то Народно събрание коалицията ГЕРБ - СДС ще има 75 депутата, "Има такъв народ" - 51, БСП - 43, ДПС - 30, "Демократична България" - 27 и "Изправи се! Мутри вън" - 14.


Ключови думи
мандати ЦИК
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати