Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Общество Павликени

Медиците от МБАЛ - Павликени почетоха с минута мълчание и вой на сирени загиналите от Covid-19 свои колеги

  07.04.2021 15:55
Медиците от МБАЛ - Павликени почетоха с минута мълчание и вой на сирени загиналите от Covid-19 свои колеги

Медиците от МБАЛ-Павликени почетоха с минута мълчание и вой на сирени загиналите от Covid-19 лекари, медицински сестри и здравни специалисти от цялата страна. Точно в 12:00 ч. дежурните от колектива на павликенската болница излязоха пред сградата и сведоха глави в памет на своите колеги. Медицинската общност в града също загуби един свой член през изминалата година. От ковид почина общопрактикуващият лекар д-р Радослав Паскалев, специалист по вътрешни болести.
Инициативата е на Българския лекарски съюз и е посветена на Световния ден на здравето - 7 април, който тази година е посветен на героите в бяло.
„Благодаря за високия професионализъм, доброто отношение, търпението, силата и всичко, което давате от себе си в това трудно време“, обърна се към колектива управителят на МБАЛ Ренета Кръстева. Тя благодари на колегите си и на членовете на Общинския съвет, който подкрепя здравното заведение.
„На всички ни е много трудно пред тази неизвестна болест. Но разбрахме, че в годините сме изградили един чудесен колектив и взаимно се подкрепяхме. Пожелавам здраве на нашите съграждани и на целия ни екип“, каза още Кръстева.
„Пожелавам Ви по-често да срещате признателното отношение на съгражданите ни, да получавате високо обществено доверие и удовлетвореност от работата си“, поздрави медиците заместник-кметът на Община Павликени инж. Албена Петрова.
За да уважат празника, към колектива с поздравителни адреси и цветя се обърнаха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и председателят на Общински съвет Павликени Христо Кавалски.
„Продължавайте да се борите така всеотдайно с коронавируса. Вие сте нашите ангели в бяло, затова вярваме, че скоро ще преодолеете и тази голяма световна криза. Бъдете живи и здрави“, каза Кавалски.

„Лично имах възможност да се възползвам от Вашите грижи и внимание. Съвестно изпълнявате своята мисия да спасявате нас, жителите на община Павликени, и се борите всеотдайно всяко денонощие“, каза и председателят на здравната комисия в ОбС Илийка Иванова.
Благодарност изразиха и заместник-председателят на ОбС Венцислав Георгиев, Ваня Антонова, Милка Христова, Цанко Цонев и психологът Марияна Добрева. Гостите бяха осигурили и почерпка, с която зарадваха целия колектив на лечебното заведение.


Ключови думи
МБАЛ Павликени
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати