Четвъртък, 24 Юни 2021
            
Горна Оряховица Общество

СУ „Вичо Грънчаров“ се включи в инициативата „Мениджър за един ден“

  24.03.2021 11:20
СУ „Вичо Грънчаров“ се включи в инициативата „Мениджър за един ден“

Деветнадесетото издание на инициативата на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден“ тази година се проведе на 23 март 2021 г. Участието на СУ „Вичо Грънчаров” като организация домакин е вече традиционно. Така се дава възможност на възпитаниците на училището и други желаещи да се запознаят отблизо с управлението и дейностите на учебното заведение.
С всяка следваща година интересът към инициативата става все по-голям. Тази година кандидатите за мениджърски и преподавателски позиции надхвърлиха географията на града, поради възможността за участие в онлайн формат. Изборът на кандидати беше труден.
Позицията директор на училището зае Преслава Георгиева, а Наталия Христова - педагогически съветник.
Ученици от осми и девети клас замениха в отговорната им работа своите учители. Никол Иванова преподава физика и астрономия, Йоана Димитрова - философия, Ивана Николова и Йоан Иванов – заеха местата на своите преподаватели по биология и математика.
Младите сътрудници се запознаха със стандартите на работа и етичните практики в училището, с отговорностите и задълженията на заеманата от тях длъжност. Присъстваха в работните срещи за деня, изпълняваха задачи, задаваха въпроси, но и предлагаха решения, обсъждаха идеи и изказваха мнения.
Освен че предлага възможности за ефективна професионална ориентация, за учениците, влезли в ролята на своите ръководители и преподаватели, това преживяване е интересно и вълнуващо. В края на работния ден участниците споделиха, че са придобили увереност в собствените сили и се чувстват удовлетворени.
За участието си в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България на младите мениджъри бяха връчени сертификати.

Сн. СУ "Вичо Грънчаров"


Ключови думи
СУ Вичо Грънчаров Мениджър за един ден
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати