Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалният „Локомотив“ е във финалната четворка за Купа „България“ мъже

  22.03.2021 07:08
Хандбалният „Локомотив“ е във финалната четворка за Купа „България“ мъже

В спортната зала на Първа езикова гимназия във Варна „Локомотив“(Горна Оряховица) надигра местния „Спартак“ с 21:24 (10:13) в мач от четвъртфиналите за Купата на България по хандбал, мъже.
Предвид залога в мача, двата отбора започнаха предпазливо с постепенни атаки и сигурна игра. В 4-та мин. домакините откриха резултата и след добра серия от голове поведоха с 4:1. Гостите веднага отвърнаха и до 15-та мин. възстановиха равенството. До края на полувремето успяха да поведат и да запазят преднината 10:13.
В началото на втората част железничарите увеличиха разликата до шест гола. Това принуди треньорският щаб на домакините да вземе прекъсване. Следващите минути вратарите на двете врати показаха високо майсторство и спасяваха почти всяка топка. Трудно бележеха в атака и двата отбора. Спартаклии почувствали, че няма какво да губят, и се хвърлиха в атака. Гостите не позволиха обрат и затвориха мача при краен резултат 21:24.
С тази победа „локомотивци“ се класират за финалната четворка, където на полуфинала ще срещнат победителя от срещата „Осъм“ – „Шумен-61“. Другите два класирали се отбора са „Добруджа“ и „Левски“.
„Заради кадрови проблеми нямахме възможност за пълноценна подготовка през седмицата. Добре се познаваме със „Спартак“. Знаехме, че ще ни е трудно. Момчетата показаха дух и мъдрост. Спазиха указанията и заслужено победиха. Поздравявам ги за сърцатата игра“, заяви треньорът Йордан Димитров.
Локо: Стефан Димитров, Георги Маринов, Исмет Хаджиев, Йордан Михнев, Любослав Димитров, Радослав Йорданов, Владислав Йоргов, Станислав Добрев, Велимир Даскалов, Емилиян Синигеров, Николай Генов, Михаел Иванов, Георги Кръстев.


Ключови думи
Локомотив мъже хандбал
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати