Събота, 01 Oct 2022
            
Велико Търново Спорт

„Етър” изпусна „Ботев” (Пд), след добра игра на „виолетовите” мачът завърши наравно

  19.03.2021 19:55
„Етър” изпусна „Ботев” (Пд), след добра игра на „виолетовите” мачът завърши наравно

„Етър” и „Ботев” (Пловдив) не успяха да се победят и завършиха при резултат 0:0 в мач от 22-ия кръг на efbet Лига. Положенията не липсваха и пред двете врати, но повечето от тях бяха за домакините от “Ивайло”, които могат да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки от тази среща. Равенството не е толкова добра новина за “виолетовите”, които се намират на последната позиция и продължават борбата си за оцеляване. За “канарчетата” това е пети пореден мач без загуба. В края на срещата лошата новина дойде за отбора на гостите, след като нападателя на тима Атанас Илиев напусна принудително терена. 

Първата възможност дойде в 12-ата минута, когато Маркиньос се пребори добре за една топка и изведе Атанас Илиев. Централният нападател навлезе в наказателното поле на домакините и стреля, но неточно.

В 30-ата минута “болярите” изпуснаха възможност да поведат в резултата. Мезу получи малко пред наказателното поле на „Ботев” и по прекрасен начин изведе Кнежевич наляво. Нападателят стреля добре, но право в обсега на Аргилашки и вратарят без проблем изби. Няколко минути по-късно Мезу стреля от дистанция, но отново не затрудни стража на "канарчетата". 

 В 38-ата минута отново „Етър” се размина с това да поведе в резултата. Здравко Илиев отправи хубаво центриране към наказателното поле на гостите, с което намери Мезу. Десятката на “виолетовите” обаче пропусна да вкара от около 5-6 метра, като ударът му с глава бе неточен. 3 минути по-късно отново след прекрасно центриране на Илиев Боруков нанесе изстрел с глава, но отново в аут. 

Началото на втората част започна също с натиск на търновци.  В 52-ата минута Здравко Илиев отправи много мощен шут от дистанция в близкия ъгъл на Аргилашки и вратарят успя да избие. 

Пет минути по-късно Мечев центрира от пряк свободен удар. Това доведе да разбъркване в наказателното поле на „Ботев” и до изчистване на топката. Тя обаче дойде много удобна за Кольо Станев, който стреля директно от движение от дъгата на наказателното поле, но само сантиметри го разделиха от това да вкара. 2 минути по-късно Кнежевич също отправи шут, но неточен.

В края на срещата Атанас Илиев получи лоша контузия в главата и бе принудително заменен от Джонатан Перейра.

С това равенство „Етър” остава на последната 14-а позиция със 17 точки. Ботев (Провдив) от своя страна е с 21 точки, като рискува да бъде изместен от 10-ата позиция.

 


Ключови думи
"Етър" "Ботев"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати