Вторник, 08 Юни 2021
            
Горна Оряховица Общество

Фондация дарява 1000 лв. на кампанията на Център „Мария” за деца, жертва на насилие

  09.03.2021 14:33
Фондация дарява 1000 лв. на кампанията на Център „Мария” за деца, жертва на насилие

Фондация BCause дарява по 1000 лв. на пет кампании, посветени на жени и деца, пострадали от домашно насилие, по повод 8 март. Една от тези кампании е на горнооряховското Сдружение „Център Мария”, което се нуждае от близо 3000 лева за нови компютри и софтуер в помощ на работата с деца, сблъскали се с насилието. Средствата се набират чрез дарения на platformata.bg или с SMS с текст DMS PODKREPA на номер 17 777 за трите мобилни оператора.
По същия начин още пет неправителствени организации със сходна дейност набират средства за своята работа. Почти 6000 лв. са събрани от индивидуални дарители досега, като дарителските кампании продължават до края на месец март. Дарението на Фондация BCause е най-голямото от началото на кампанията. 
„Избрахме 8 март за трета поредна година, за да помогнем на организации, които работят пряко с жени и деца, преживели от домашно насилие. Затова организирахме обучение под формата на акселератор, в което взеха участие шест организации от различни градове в страната. Целта ни е да окуражим организациите сами да създадат успешна дарителска кампания. Искаме да дадем възможност на дарителите да са действително полезни, в допълнение към разбирането на проблема с насилието и съпричастността в обществото.
За нас е изключително важно, че все повече и повече жени избират да говорят, да използват гласа си и да разкажат за преживяването си. Пътят към изкореняването на ужасяващия обществен проблем, който представлява домашното насилие, минава през споделянето на дълбоко лични истории. Затова, заедно с организациите, които работят пряко с пострадалите, подкрепяме трудното решение на всяка една от жените, които излизат с лицата си, за да споделят историята си.
Към вече дарените средства прибавяме и помощ в размер на 1000 лв. за всяка от организациите – парите са от Фонд за подкрепа на жени, пострадали от домашно насилие на фондация BCause”, съобщиха от Фондацията.
Кампаниите, които можете да подкрепите до края на март, са за набиране на:
2900 лв., за да могат психолозите от „Център Мария“ – Г. Оряховица да помагат адекватно на деца, които са били свидетели или обект на насилие;
5000 лв., за да продължат психолозите и социалните работници от „Център Динамика” – Русе и „Център отворена врата“ – Ловеч да помагат на над 100 семейства годишно да заздравят отношенията си и да преодолеят травмата;
1500 лв., за да може млада самотна майка от Търговище, на която помага „Асоциация Ная“ да плати семестриалните си такси в университета;
4000 лв., за могат децата, настанени с майките си по 6 месеца в Кризисния център в Димитровград да учат и се забавляват там, защото за тях у дома е вече опасно;
3300 лв., за да могат специалистите от "П.У.Л.С." Перник да продължат да помагат на над 300 души ежегодно с консултация или подслон и закрила.


Ключови думи
Център Мария деца жертви на насилие Фондация BCause
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати