Сряда, 09 Юни 2021
            
Горна Оряховица Други

Седмица на майката организираха „раховчета” от СУ „Вичо Грънчаров”

  09.03.2021 10:27
Седмица на майката организираха „раховчета” от СУ „Вичо Грънчаров”

В спонтанен разговор Раховчетата от II „б“ клас и класният им ръководител  Даниела Велчева взеха решение дните от 1 до 8 март да посветят на майките. Обявиха ги за "Седмица на майките". Поканиха ги да присъстват в часовете им, да учат и да се забавляват заедно. Предизвикателството приеха майките на Ели, Ради, Раличка, Мони, Дени Стоянов, Йони и Вики.

Първа им гостува майката на Ели, която беше подготвила играта "Виждам доброто в теб". Осъществиха срещата онлайн. Всяко дете каза нещо хубаво за съученика си и чу нещо добро за себе си. Децата споделиха колко е приятно да ти кажат, че си добър. На гости дойдоха и Баба Марта и нейната дъщеря Мартинка. С много смях и закачки майките на Ради и Раличка честитиха на децата Баба Марта. Заедно отговаряха на шеговити гатанки и майсториха мартеници.

Ден преди Националния празник с второкласниците беше майката на Ивка. Наблюдава работата им в часа по математика. Заедно се включиха в традиционното хоро, посветено на празника, а след това тя стана техен учител в часа по околен свят. Беше различно и интересно.

На 4-ти март гостува майката на Мони. Умножава и дели с тях в часа по математика, а след това заедно навлязоха в тайните на сладкарството. Разказа им как се правят сладки с фонданово тесто. Беше им подготвила заготовки, от които измайсториха бисквитки подарък за майките. Много забавно, нетрадиционно за тях, но вълнуващо и незабравимо преживяване.

Майките на Дени Стоянов и Йони се включиха в час по български език. Деца и родители търсиха думи в правописния речник, проверяваха правописа на трудни думи. Заедно изработиха красиви цветя от креп хартия, подарък за майките. Всички много се постараха и изработиха прекрасни букети.

В Международния ден на жената при Раховчетата беше майката на Вики. Тя им гостува през целия ден. Кулинарстваха в "Кухнята на мама Диди". Със здравословните продукти, които им донесе, приготвиха оригинални и много вкусни сандвичи. Денят завърши с изработката на поздравителни картички, с които Раховчетата да поздравят с празника своите майки.

Всяко гостуване завършваше с богата почерпка за послушните деца и много споделеност.


Ключови думи
Седмица на майката СУ Вичо Грънчаров
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати